„A mi kincsesládánk”

doszerk - 2016. november 8. 8:08

A Fejér Megyei Önkormányzat „A mi kincsesládánk” elnevezésű vetélkedővel kívánja népszerűsíteni nemzetünk és megyénk értékeit Fejérben.

A mi kincsesládánk” címmel a Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedőjét rendezi meg a Fejér Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium sikeres HUNG-2016 pályázatán elnyert 3 millió forintos pályázati támogatásból. A Minisztérium „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” meghirdetett és elnyert pályázati forrásból megyénkben kétfordulós vetélkedőt szervezünk a megye általános felső tagozatos és középiskolás diákjai számára.

„A mi kincsesládánk” - Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő két fordulóból áll.

Az első fordulóban online versenyt hirdetünk az általános felső tagozatos és a középiskolás korosztály számára. A verseny első fordulójában fogadjuk a regisztrált 4 fős csapatok jelentkezését. A jelentkezőknek egy online teszt kitöltése lesz a feladata. Az online kérdőív sokszínű feladványaiban a nemzeti és a megyei értékekkel kapcsolatos valamint olyan feladatok szerepelnek, amelyekben lehetőség kínálkozik a bemutatkozásra, iskolájuk és lakóhelyük bemutatására. A beküldött feladatsorokat a vetélkedőt bonyolító szervezet értékeli és legjobb eredményt elérő csapatokat értesíti a következő megyei szintű fordulóba jutásról.

Az elődöntő legjobbjai a verseny második fordulójában, a megyei döntőn egy vetélkedőn mérhetik össze tudásukat társaikkal, természetesen korosztálynak megfelelően. A csapatokra itt már nehezebb feladat hárul, szellemi és ügyességi feladatokat kell megoldaniuk. Például: ismerd fel a Hungarikumokat, lesz igaz-hamis állítás, vaktérképes feladat, érzékszervi és kreatív kézműves feladatok színesítik még a vetélkedőt.

Díjazás: az első három helyezett tárgyi nyereményekben részesül és/vagy programokon vehet részt. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

További részletek, nevezési lap innen letölthető.

A rovat további hírei: Mozaik

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!