Honvédelmi döntősök

Molnár Emese - 2016. december 20. 11:02

A Széchenyi Gimnázium Korona és kard csapata az 5., míg a Ryan közlegény megmentői csapat a 8. helyen végzett a középiskolások részére meghirdetett honvédelmi vetélkedőn.

Célra tarts! címmel hirdette meg hagyományos honvédelmi versenyét a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár.  A megmérettetésre ötfős középiskolai csapatok jelentkezhettek. A döntőbe a Széchenyi István Gimnázium két csapata is bejutott, a Rabi Lívia Luca, Butáku Péter, Farkas Dávid, Czicza Kristóf, Kovács Ákos alkotta Korona és kard csapat, valamint a Imre Noémi, Imre Krisztián, Slihoczki Ádám, Juhász Gábor, Princes Ádám alkotta Ryan közlegény megmentői csapat. A döntőre Budapesten került sor, a Stefánia Palotában. Az egész napos rendezvényen először a 14 döntős csapat elméleti feladatokat oldott meg a honvédelem, a hadsereg, a hadtörténelem kérdésköreiben. Ezt követően a palota különböző helyszínein gyakorlati feladatokat is teljesíteni kellett, miközben a hadsereg tevékenységi köreivel is megismerkedhettek a résztvevők. A dr. Gentischerné Dani Zita és Hutvágnerné Róth Éva tanárok által felkészített Korona és kard csapat az ötödik, míg a Süveges Zoltán pedagógus által felkészített Ryan közlegény megmentői csapat a nyolcadik lett.

A Rabi Lívia Luca, Butáku Péter, Farkas Dávid, Czicza Kristóf, Kovács Ákos alkotta Korona és kard csapat (fotó: http://www.szig-dujv.hu)

A rovat további hírei: Oktatás

Csodás vizsga, nagy találkozás a Rostiban

Csodás vizsga, nagy találkozás a Rostiban

2024. máj. 24.

Bár az eredmény még nem ismert, már maga az esemény is csodával határos: digitális kultúra tantárgyból előrehozott érettségi vizsgát tett a súlyos izomsorvadásban szenvedő Lisztes Nárcisz a Rosti gimnáziumban. A 11. évfolyam végén, most először találkozott élőben az osztálytársaival.

Újra az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor bázisa

Újra az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor bázisa

2024. máj. 22.

Ezen a nyáron is számíthatnak a szülők és a gyerekek az önkormányzati napközis táborra. Hat héten keresztül várják július 1-jétől a fiatalokat, idén is a Duna Dog Center szervezésében.

DSTV: jubilált a matekverseny

DSTV: jubilált a matekverseny

2024. máj. 22.

Verseny is volt, és ünnepeltek is a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény idén immár 30. alkalommal adott otthont a hagyományos eukleidészi matematikaverseny viadalának – az általános iskolák nyolcadikosai mérték össze tudásukat a napokban. Hangkép.
 

DSTV: közös hangot kerestek

DSTV: közös hangot kerestek

2024. máj. 21.

Nagyszabású szakmai nappal ünnepelte alapítása 30. évfordulóját a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium, derül ki a DSTV összegzéséből. Az országos hírű szakembereket felvonultató, Közös Hang című eseményt a Városházán rendezték. Hangkép.

Ingyenes felkészítő sorozatot szerveznek

Ingyenes felkészítő sorozatot szerveznek

2024. máj. 16.

P. Szabó János évtizedeken át tanított villamossági tárgyakat a Bánkiban, majd a Dunaferr iskola villamos tagozatán. Nyugállományba vonulását követően sem pihen – most például ingyenes felkészítő sorozatot szervez továbbtanulást tervező diákoknak.

Nárcisz már érettségire készül a Rostiban

Nárcisz már érettségire készül a Rostiban

2024. máj. 10.

A tizenegyedik évfolyamba jár, két tantárgyból vizsgázik a 17 éves fiatal. Nárcisz a várostól mintegy 200 kilométerre, a Somogy megyei Nagybajomban lakik, speciális tanterv szerint tanul. Súlyos izomsorvadásos betegség sújtja. Most utazik először a városba – hétfőn vizsgát tesz a Rostiban.

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

2024. máj. 03.

Koltai Róbert színművész az iskola öregdiákjaiként tér vissza a Móriczba szombaton, majd kamarakiállítással folytatódik az intézmény 70 évét ünneplő jubileumi programsorozat.