Mínusz 24 fok is lehet a hétvégén?

doszerk - 2017. január 5. 14:04

Szeles, hideg idő várható a hétvégén: néhol akár mínusz 24 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, s több helyen a maximumok is mínusz 10 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken délkeleten, keleten, valamint a Nyugat-Dunántúlon több lesz a felhő, másutt túlnyomóan derült, napos lesz az ég. A nyugati határ közelében helyenként kisebb havazás, hózápor lehet. A szél megerősödik, a Dunántúlon és keleten többfelé viharossá is fokozódik. Északkeleten emiatt néhol hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 15 és mínusz 7 fok között valószínű, a leghidegebb északon a középső, szélcsendes területeken lesz. Napközben mínusz 11 és mínusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet (nyugaton várhatók a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékek).

Szombaton többnyire napos idő lesz, keleten fordulhat elő egy-egy helyen kisebb havazás. A középső területek kivételével megerősödik a szél, a Bakonyban és a Zemplén környékén viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 17 és mínusz 12, fok között alakul a hőmérséklet, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon akár mínusz 22 fok is lehet. Napközben mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakulnak a maximumok.

A középső országrész kivételével vasárnap is többfelé megerősödik szél: a legerősebb széllökések a Bakonyban, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön lesznek, ami ezeken a helyeken hófúvásokat eredményezhet. A Nyugat-Dunántúlon és a keleti határszélen fordulhat elő újabb havazás. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 20 és mínusz 15 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon akár mínusz 24 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon mínusz 5 és mínusz 2, másutt mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

2024. jún. 17.

A redőnyök piacán az egyik legmagasabb minőséget az alumínium típusok képviselik. Nemcsak kiváló hőszigetelők, hanem a külső hangokat is tökéletesen kizárhatjuk velük. Mivel távirányítóval is működtethetők, abszolút kényelmes megoldás jelentenek bárhol, bármikor. Okosotthon esetén pedig igazi főnyeremény egy aluárnyékoló, hiszen fényre is be lehet állítani az üzemelését.

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

2024. jún. 17.

A kánikula már ma megkezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – de az igazi durvulás szerdától várható. 38-39 fokos csúcsokkal is számolhatunk – kinéz az év első hőségriasztása!

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

2024. jún. 17.

Mint minden műtéti beavatkozásnál, természetesen a szürkehályog műtét esetében is van pár dolog, amire érdemes felkészülni. Persze ez esetben nem kell komoly korlátozásokra gondolni. (X)

DSTV: így születik a sláger

DSTV: így születik a sláger

2024. jún. 17.

Titokzatos boszorkánykonyha mélyére pillant a DSTV összeállítása. Liszkai Lukács zenésszel a slágerek jellemzőit fedik fel, a slágergyártás hosszú és rögös útját is feltérképezve. Miből lesz sláger? Mitől lesz egy szerzemény sláger? Hangkép a válaszokkal.
 

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.