A címvédőhöz utazik a DAB

spigott - 2017. január 5. 18:28

A DVTK Jegesmedvék elleni miskolci találkozóval folytatja a MOL Liga küzdelmeit pénteken este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól kezdte az évet a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely előbb a MOL Ligában győzte le 3-2-re a Fehérvári Titánok gárdáját, majd a Ferencváros elleni hazai kupamérkőzésen aratott sima, 5-1-es sikert. Pénteken viszont már egy lényegesen nehezebbnek ígérkező meccs vár a DAB hokisaira, akik este hat órától a DVTK Jegesmedvék ellen korcsolyáznak pályára, ezúttal a MOL Ligában. A címvédő miskolciak az utóbbi hetekben is nagyrészt hozták meccseiket, ám a Belgrád ellen hazai környezetben szenvedtek vereséget, s ez sokba került számukra, mivel az UTE, valamint a MAC is megelőzte őket a táblázaton, így jelenleg "csak" a harmadik helyen állnak a ligában.

Éppen ezért kiemelten fontos lesz számukra a mieink ellni összecsapás, hiszen ahhoz, hogy visszakerüljenek az élre, mindenképpen nyerniük kell a holnapi találkozót. Ez a célja azonban a DAB jégkorongozóinak is, akik lemaradása hét pont a negyedik helyezett Brassóval szemben, s ahhoz, hogy maradjon még esélyük befogni és megelőzni a három meccsel többet játszó erdélyieket, bravúrokra is szükségük lenne. A Jegesmedvék legyőzése kétségkívül ebbe a kategóriába tartozna, ám az előzmények alapján a hazaiak várhatják jobb esélyekkel a meccset, hiszen az idei szezonban három alkalommal találkozott eddig egymással a két csapat, s a MOL Ligában két egygólos győzelemnek, míg a Magyar Kupában egy 6-2-es sikernek örülhettek a miskolciak.

Finoman szólva sem vár tehát könnyű feladat a DAB-ra, de mint azt Strenk Hunor másodedző elmondta, igyekeznek Miskolcon is jó teljesítményt nyújtani.
"A Fradi elleni mérkőzésen olykor közönségszórakoztató játékot nyújtva tudtunk nyerni, de voltak azért még hiányosságok is, amiket Heikki Malkia vezetőedző szeretne kijavítani. A DVTK egy nagyon jó csapat, szóval a holnapi találkozó egy jó teszt lesz számunkra is, hogy az új szakvezető elképzeléseit mennyire tudjuk megvalósítani egy, a MOL Liga élmezőnyéhez tartozó gárda ellen. Lencsés Tamás visszatér eltiltásából, így gyakorlatilag a legjobb összeállításban vágunk neki a Jegesmedvék elleni csatának, azt ugyanakkor még nem döntöttük el, hogy ki kezd a kapuban, mert Koitmaa és Duschek is jó formát mutatott a legutóbbi meccseken" – árulta el a fiatal szakember.

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.