EYOF - Száz nap múlva kezdődnek a játékok

doszerk - 2017. április 14. 18:12

Száz nappal a verseny előtt szinte rajtra készen áll Győr városa a július 23. és 30. között sorra kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál küzdelmeire.

Amikor 2011-ben döntöttünk arról, hogy Győr pályázzon a 2017-es EYOF rendezésére, még nagyon távolinak tűnt az esemény. Azóta lassan hat év telt el, és most itt állunk, száz nappal az esemény előtt, szinte rajtra készen" - idézte a szervezőbizottság közleménye Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét.
A győri polgármester kifejtette, az elmúlt hat évben számos fejlesztés történt a városban.
"Olyan európai szintű létesítmények épültek, mint az Audi Aréna Győr vagy az Aqua Sportközpont. A Radnóti utcában egy minden igényt kielégítő, számos sportágat kiszolgáló olimpiai sportközpont épül, a Széchenyi István Egyetem pedig új kollégiummal gazdagodik, amely az egykori olajgyár helyén épülő 200 lakással alkotja majd az olimpiai falut. A létesítményeken kívül jelentős mértékben fejlődött az infrastruktúránk, új közlekedési kapcsolatok, új utak épültek és számos felújítás is történt."

A viadalon a magyar U19-es röplabda válogatott is jelen lesz! (kép: DO-archív)

Közölte, hogy a beruházásokat a magyar állam több mint húszmilliárd forinttal támogatta, és a győri önkormányzat is többmilliárdos forrást biztosított mindehhez. Azt mondta, a fejlesztéseken túl az EYOF-ra való felkészülés hatalmas összefogást igényelt és hozott is: sportolók, szakemberek, győri, magyarországi és külföldi önkéntesek ezrei, kulturális intézmények, szponzorációt vállaló vállalkozások állnak készen arra, hogy közösen fogadják Győrben Európát. "Az összefogást jól mutatja, hogy hazánk első olimpiai multisporteseményét tíz neves sportoló, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok népszerűsítik, ahogy tíz fiatal is, akik a jelen példaképei mellett a jövő bajnokai lehetnek" - hangsúlyozta Borkai Zsolt. Hozzátette, két hete bemutatták a dobogósoknak járó érmeket, jelenleg pedig az április 25-én kezdődő csapatvezetői értekezletre készülnek.

"Ide várjuk például a holland csapat vezetőjét, az úszólegenda Pieter van den Hoogenbandot is, hogy a nemzeti együttesek képviselőivel beszéljünk át minden, az EYOF-ot érintő kérdést. Május végén Rómában lánggyújtó ceremónián lobban fel az európai olimpiai láng, hogy aztán Győrbe érkezzen, és elinduljon az országos lángfutásra. Mindeközben tesztversenyek zajlanak, finomhangolások történnek, ezer és ezer feladatot oldanak meg a szervezők, hogy aztán július 23-án egy látványos megnyitóünnepséggel kezdetét vegye valami rendkívüli, valami megismételhetetlen."
A 14 és 18 év közötti fiatalok versengésén tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek július 23. és 29. között. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak az EYOF-ra. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.