Dunaújváros Hetilap

Indul a Közbiztonsági Rendezvénysorozat

Vass Ádám - 2017. április 20. 14:23

Huszadik alkalommal rendezik meg városunkban a Közbiztonsági Rendezvénysorozatot, mely során a helyi rendvédelmi szervek közös programokkal várják az érdeklődőket és a lakókat egészen június elejéig.

A tűzoltóktól a rendőrökig, a vöröskereszt munkatársaitól a mentősökig mindenki részt vesz a program lebonyolításában. Cserna Gábor polgármester elmondta, ezekkel a programokkal Dunaújváros lakóit és az érdeklődőket közelebb tudják hozni a közbiztonságot szolgáló szervekhez, megismerhetik a rendvédelmi szervek tevékenységeit, munkáját, és egy valódi párbeszéd tud kialakulni a felek között. A rendezvény sikeres lebonyolításához az önkormányzat 1,6 millió forinttal járult hozzá.

A Közbiztonsági rendezvénysorozat részletes programjairól Orosz Csaba tűzoltóparancsnok számolt be. A rendezvény egyik célja részben a rendvédelmi területen dolgozók ünneplése, amellyel igyekeznek megköszönni egész éves, vagy akár évtizedes helytállásukat, készenlétüket, ezért családi napokat és különböző versenyeket is rendeznek nekik. A legnagyobb programok azonban a város és környék lakóiknak szólnak, elsősorban a fiatalabb korosztályt megszólítva. Ennek egyik nagy sikere volt a tavalyi tűzoltókiállítás, a Szent Flórián katonái című tárlat a múzeumban, mely 1700 látogatót vonzott és idén egy rendészeti kiállítással folytatódik, aminek április 21-én 13 órakor lesz a megnyitója. Fontosnak tartják, hogy olyan programok legyenek, amik a város polgárait közelebb hozza a rendvédelemhez, és amik egyben oktató jellegűek is.

A legnagyobb vállalás a harmadik újraélesztési Guinness-rekordkísérlet lesz, mely során 264 órán keresztül próbálják "életben tartani" az ambu babát a résztvevők a moziban, illetve a mozi előtti téren. Ehhez diákok segítségét is kérik, de mellettük minden érdeklődőt szívesen várnak, aki szeretne részese lenni az életmentő rekordkísérletnek. A maratoni vállalás május 16-án veszi kezdetét és tizenegy nappal később a Családi Hétvége szombati napján, május 27-én a Parázs Varázs ünnepi tűzgyújtása előtt ér véget.

Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője szerint a Közbiztonsági rendezvénysorozat segíti az együttműködést a rendvédelmi szervek közt és jól bemutatja ezen szerveknek a munkáját a város lakóinak is. Ezeken a programokon több olyan technikát és eszközt is bemutatnak, amit a gyerekek is kipróbálhatnak, közelebbről is megismerkedhetnek velük.

Május 12-én rendezik meg a Mentők nyílt napját. Reszegi Imre, a helyi mentőállomás vezetője elmondta, fontos, hogy közelebb tudják vinni a mentőszolgálat dolgozóinak zárt közösségét a lakossághoz, főleg a gyerekekhez játékosabb formában is, hogy bizalommal forduljanak a bajban a mentőszolgálat dolgozóihoz.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének vezetője és csapata balesetek rekonstruálásával, elsősegélynyújtó feladatokkal és hasonló helyzetek szimulálásával készülnek a hónapban. Mint mondta, az ehhez hasonló rendezvények is hozzájárulnak ahhoz, hogy a régióban szinte egyedülálló az összetartás és az együttműködés a rendvédelmi szervek közt, és ez eredményesebb munkához is vezet.

 

A több héten át tartó rendezvénysorozat szinte minden napjára jut a fentieken kívül is egy-egy nagyobb érdeklődésre számon tartott esemény, többek közt a társasházak tűzvédelmi fóruma április 28-án, a tűzoltók lépcsőfutó versenye május 24-én, a gyermeknapi rendvédelmi bemutató, vagy a Pentele autóvadász kupa.

A rovat további hírei: Közélet

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.