Újra idegenben a DPASE

spigott - 2017. április 28. 8:00

A tabella 16. helyén álló Dabas-Gyón vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Értékes döntetlent ért el a második helyezett Szigetszentmiklós otthonában a bajnokság legutóbbi fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Dobos Barna tanítványainak volt esélyük a győzelem megszerzésére is, s bár ez végül elmaradt, nem lehetett elégedetlen a játékosok teljesítményével a szakvezetés, mely a pontszerzés mellett annak is örülhetett, hogy a közelmúlt gyengébb idegenbeli teljesítmény után a bajnokság két élcsapatának pályájáról is úgy vonulhattak le a dunaújvárosi labdarúgók, hogy nem szenvedtek vereséget sőt, játékban is ellenfeleik fölél tudtak kerekedni.

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak veretlenségi sorozata így már négy meccset számlál, két döntetlen mellett két sikernek is örülhettek a mieink, akik szombaton délután öt órától újra idegenben, a Dabas-Gyón ellen méretik meg magukat. Együttesünk hétvégi vetélytársa nem a bajnoki élmezőnyben található, ám éppen ettől lehet rendkívül nehéz a szombati találkozó, mivel a hazaiak jelenleg a tizenhatodikak a tabellán, vagyis hatalmas harcot vívnak a kiesés elkerüléséért, s ezért egy rendkívül elszánt, győzelemre éhes csapat lesz együttesünk vetélytársa. Tisztában van ezzel a DPASE vezetőedzője, Dobos Barna is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy az elmúlt hetekben nyújtott jó idegenbeli játék ezúttal győzelemmel is párosul majd.

Képek: DO-archív

"Nehéz mérkőzésre számítok, ellenfelünknek minden egyes pontra égető szüksége van ahhoz, hogy bennmaradjon az NB 3-ban, s biztos vagyok abban, hogy ezért mindent meg is fognak tenni a hazai labdarúgók. Legutóbbi mérkőzéseink, amelyeken idegenben játszottunk, nem voltak rosszak, megfelelő teljesítményt nyújtottunk, pontokat szereztünk, s ebből most sem engednénk, de örülnék neki, ha ezúttal végre három ponttal gazdagabban térhetnénk haza. Nehezíti a helyzetünket, hogy Csendes Péter összegyűjtötte ötödik sárgáját az előző meccsen, így rá, valamint a piros lapja miatt kétmeccses eltiltását töltő Szepessy Róbertre sem számíthatunk, de bízom abban, hogy taktikus, fegyelmezett csapatjátékkal és jó egyéni teljesítményekkel képesek leszünk begyűjteni a három pontot" – fogalmazott Dobos Barna, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.