Az ország legjobb lőtere

Molnár Emese - 2017. június 17. 18:58

Az elmúlt hét év során teljes átalakuláson ment keresztül a dunaújvárosi lőtér, amelyet mára Gazda Gábor és csapata a támogatók segítségével az ország legjobbjává fejlesztette.

Gazda Gábor, a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület vezetője, valamint Izsák Máté, az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke egy bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a lőtéren.

Gazda Gábor felidézte, gazos, lepusztult, teljesen elhanyagolt terület volt még évekkel ezelőtt a dunaújvárosi lőtér. Elhatározták, hogy lehetőségeikhez mérten felújítják. Először az épületet tették rendbe, de ez még mindig nem volt elég arra, hogy vendégeket, versenyzőket fogadhassanak. Aztán öt darab szituációs lövészetre alkalmas pályát építettek. Ez a típusú lövészet népszerű az országban, így egyre többen érkeztek már. Az elmúlt egy év során a támogatóknak köszönhetően felújíthatták a mosdót, a közösségi helyiséget, várót, és további hét pályát tudtak kialakítani, amellyel már olyan színvonalúra emelkedett a lőtér, hogy komoly nemzetközi versenyeket is megrendezhetnek itt. Ilyen volt például a múlt hétvégi Welcome Sunshine level 3-as szintű verseny. Az országban 20-25 lőtér van, és a mostani fejlesztésekkel a kényelem, a színvonal szempontjából a dunaújvárosi lett a legjobb, mindamellett, hogy eszközökből is teljesen felszerelt. Mára rengeteg lövész, íjász jár hozzájuk, eredményesek a diák versenyzők, és a programnaptárban is számos verseny szerepel az idei évre.

Izsák Máté kiemelte azt az elhivatottságot, azt a lelkesedést, amellyel Gazda Gábor és az egyesület csapata a lőtér fejlesztéséért végeztek. Mint mondta, városmarketing szempontból is nagy jelentősége van a megújult lőtérnek, hiszen az ország, sőt, Európa számos pontjáról érkeznek látogatók ide. Hangsúlyozta, az önkormányzat a lehetőségeihez mérten minden segítséget megad az egyesületnek.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.