Sima győzelem a juniorok ellen

spigott - 2018. május 15. 19:34

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is magabiztos, 30-24-es győzelmet aratott a junior válogatott elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ahogy tavaly, úgy idén is pályára kellett lépnie az NB I-es női kézilabda csapatoknak a junior válogatott ellen, s ma a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese látogatott a fővárosba, hogy megmérkőzzön a nyári Európa-bajnokságra készülő korosztályos nemzeti csapattal.
György László vezetőedző ezúttal nélkülözte Katarina Tomasevics kapust, valamint a junior válogatottban szereplő Klujber Katrint is, ám ez nem akadályozta meg abban a mieinket, hogy már a találkozó elején magukhoz ragadják a kezdeményezést, s a 9. perchez érve már 4-0-ra vezettek. A juniorok első, majd második gólját Klujber szerezte, ám a túloldalon Micijevic, Szekerczés és Molnár sem hibázott, így a 18. percben már 8-2-re vezetett a Kohász. A félidő hajrájában valamelyest csökkent a koncentráció, s ez elsősorban a védekezésben volt tetten érhető, így a "házigazdák" egyre gyakrabban találtak utat dunaújvárosi kapuig, s ennek is köszönhetően a szünetig négygólosra csökkentették hátrányukat (8-12).

Szekerczés Luca (labdával) volt a meccs legeredményesebbje! (Kép: DO-archív)

A térfélcserélt követően nem sokat foglalkoztak a védekezéssel a csapatok, s ez az eredmény alakulásán is meglátszódott, mert nyolc perc alatt tízszer púpozták ki hálókat a játékosok, s mivel ebből a rohanásból a juniorok jöttek ki jobban, így fel is zárkóztak kettőt találatra (14-16). A Kohász gyorsan össze is kapta védekezését, ráadásul támadásban is remekül élt a fiatalok fegyelmezetlenségeivel, s a 46. percben ismét magabiztosan, már 23-16-ra vezettek György László tanítványai. Együttesünk egészen a meccs hajrájáig tartotta magabiztos előnyét, s bár az utolsó percekben egy kisebb hullámvölgybe került, végül sima, 30-24-es győzelmet aratott a mindkét csapat számára hasznos felkészülési találkozón. a meccs legeredményesebb játékosa a tizenegy gólig jutó Szekerczés Luca volt, míg a junior válogatottban szereplő Klujber Katrin öt találatig jutott.

Magyar Junior Válogatott – DKKA 24-30 (8-12)

A DKKA gólszerzői: Szekerczés 11, Takács D. 4, Szalai 4, Grosch 3, Bulath 3, Micijevic 2, Kazai 2, Molnár 1.

A rovat további hírei: Sport

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.