Nagy lépés a bajnoki cím felé

spigott - 2018. május 17. 8:00

Az Asztalos Gumiszervíz behúzta a Gazdagok és Szépek elleni rangadót is, így már csak egy lépés választja el a városi kispályás focibajnokság Campus Osztályának megnyerésétől.

Három összecsapással kezdődött meg kedden este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának 19. fordulója. A Lorántffy iskola műfüves pályáján lejátszott mérkőzések közül a legizgalmasabbnak a listavezető Asztalos Gumiszervíz, valamint a második Gazdagok és Szépek csatája ígérkezett, ugyanis a két együttest mindössze három pont választotta el egymástól a forduló előtt. A bajnoki cím sorsát nagymértékben befolyásoló találkozót utóbbiak kezdték jobban, ám hiába szereztek vezetést a harmadik percben, a listavezető már a tizedik percre fordított, majd a gólokban gazdag első felvonás végéhez érve már 5-3-as előnyre tett szert. A térfélcsere után már nem történt komoly fordulat, mert az Asztalos Gumiszervíz biztosan tartotta vezetését sőt, még növelni is tudta azt, s végül 7-4-es sikerrel lépett óriásit a bajnoki cím megszerzése felé, ugyanis három fordulóval a sorozat vége előtt már hat pont előnnyel vezeti a Campus osztály tabelláját.

Kép: DO-archív

Az élmezőny mellett a bajnoki táblázat végén szerénykedő csapatok is pályára léptek a legutóbbi játéknapon, mivel az utolsó előtti Papa SE a sereghajtó Unió Taxi ellen mérette meg magát. A taxisok számára talán az utolsó lehetőség volt ez arra, hogy felzárkózzanak vetélytársuk mellé, s nem is kezdtek rosszul, mert az első felvonás derekán vezetéshez is jutottak, ám a folytatásban négy gólt kaptak úgy, hogy már egyet sem szereztek, így a Papa SE 4-1-es győzelmet aratva duplázta meg előnyét vetélytársával szemben. A negyedik Gyalog Galopp és a hetedik Black & White mérkőzése kiélezett, nagy küzdelmet hozott, melyben hiába szereztek kétszer is vezetést utóbbiak, ellenfelük rendre egyenlített, így a találkozó végül 2-2-es döntetlennel ért véget.

Eredmények
Asztalos Gumiszervíz – Gazdagok és Szépek 7-4 (5-3)
Papa SE – Unió Taxi 4-1 (1-1)
Gyalog Galopp – Black & White 2-2 (1-1)

A Campus Osztály állása: 1. Asztalos Gumiszervíz 40 pont, 2. Gazdagok és Szépek 34 pont, 3. Gyalog Galopp 30 pont, 4 Akrasz-Bau SE 29 pont, 5. Varázs Kép 24 pont, 6. Széchenyi Pékség 23 pont, 7. Black & White 22 pont, 8. Irapuato 21 pont, 9. B.T. Mirage 19 pont, 10. Papa SE 12 pont, 11. Unió Taxi 6 pont.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.