Újra a Parázs Kupáért fociztak

spigott - 2018. május 27. 13:35

A Marha Oldalas csapatának sikerével ért véget a Parázs Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, úgy idén is a családi hétvége második napján rendezték meg a Lemezalakító Kft. szabadidő parkjában a Parázs Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát. A megméretésre ezúttal nyolc együttes nevezését fogadta el a rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, ám a nevezésnél kikötés volt, hogy a csapatoknak olyan fantázianévvel kellett részt venniük a viadalon, mely esetleg egy étel neve, vagy egy étellel kapcsolatos kifejezés. A nyolc együttest két négyes csoportba osztották a szervezők, s a kvartettek első két helyezettje jutott be a sorozat elődöntőjébe.

A torna hajrájában először a Rostonsült Guppi aratott 4-0-s sikert a Vegyes Pöri gárdája ellen, megszerezve ezzel a viadal hetedik helyét, míg az ötödik helyért lejátszott találkozón a Barbecue FC büntetőlövésekkel bizonyult jobbnak a Spóréhagymák csapatánál (2-0). Az elődöntőkben előbb a Frissek és Ropogósak 3-0-ra győzték le a Mákos Leves gárdáját, majd a Marha Oldalas aratott 3-1-es sikert a Szuvid FC ellen. A bronzcsata és a finálé egyaránt hetesekkel dőlt el, miután a Szuvid FC a rendes játékidőben elért döntetlen (2-2) után 3-1-re győzte le a Mákos Leves csapatát, míg az aranymeccs 1-1-es eredménye után a Marha Oldalas 4-3-ra nyert a Frissek és Ropogósak ellen, így idén előbbi örülhetett a Parázs Kupa első helyének.

Képek: DO-archív

Ahogy azt megszokhattuk már a DLSZ rendezvényein, az eredményhirdetésen nemcsak a legjobb csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták a szervezők. A legjobb játékosnak járó díjat Puskás Kristóf (Frissek és Ropogósak), a legjobb kapusét Kiss Milán (Marha Oldalas) vehette át, a gólkirálynak járó elismerést Malázs Sándor (Frissek és Ropogósak) érdemelte ki a kiváló hangulatú torna zárásaként.

A Parázs Kupa részletes eredménylistája

A rovat további hírei: Sport

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.