Vádat emelnek az ordenáré módon viselkedő jobbikos tüntető ellen

doszerk - 2018. július 3. 7:50

A Fővárosi Főügyészség vádat emel az ellen az ordenáré módon viselkedő jobbikos ellen, aki az április 14-ei tüntetésen az Országgyűlés épületét biztosító rendőrnőt és társait sértegette. Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta - írja a 888.hu.

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelnek vádat a 20 éves tüntető ellen, aki jobbikos pólóban szidta a rendőröket.

A vádirat lényege szerint a férfi eleinte provokatív céllal sört és cigarettát kért a rendőröktől, majd arra kérte őket, hogy mivel „szolgálnak és védenek” a nála lévő szemetet dobják ki. Ezt követően a vádlott  – a tüntetésen részt vevő társaihoz intézve szavait – a sorfal elején álló rendőrnővel kapcsolatban súlyosan becsületsértő kijelentéseket tett, amit folytatott a rendőrnőt felváltó férfi rendőrrel kapcsolatos rasszista és becsmérlő szavakkal is. Végül a "JOBBIK" feliratú pólóban tüntető srác egy másik tüntetőtől kapott cigarettára rágyújtva a cigarettafüstöt egy harmadik rendőr arcába fújta, amit további rendőrökkel szemben is folytatott. Az eset kapcsán a Készenléti Rendőrség parancsnoka tett feljelentést becsületsértés vétsége miatt – írja a PestiSrácok.

Az esetről lapunk is beszámolt. A néppártosodó Jobbik szellemiségét leképező fiatal minősíthetetlen szavakat használt a rendőrnővel kapcsolatban. Az egységet irányító parancsnok érzékelte a feszültséget és inkább hátrébb vonták a rendőrnőt. A helyette érkező rendőrre is becsmérlő kifejezést használt a Jobbik néppártosodott aktivistája. Az igazán néppárti tüntiző pont úgy járt, mint a pártja Simicska Lajossal: várhatóan pénzbüntetést kell majd fizetnie.

-888.hu-

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

2024. ápr. 26.

A tizenhét esztendős fiatal lány még április tizedikén tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök most a lakosság segítségét kérik megtalálásához. Egy megosztás is segíthet!

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

2024. ápr. 21.

Nagy felháborodást keltett városunkban a közelmúltban az a hír, hogy a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amelyekbe szúrós eszközöket rejtettek el. 

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.