Új életmentő készülékek Dunaújvárosban

doszerk - 2018. július 19. 17:53

Defibrillátor karbantartás helyett vadonatúj készülékeket kapott a Dunaújvárosi Egyetem és a Dunaújvárosi Sportcsarnok!

Nagyszerű hírrel tudunk szolgálni a Dunaújvárosiaknak! A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület néhány évvel ezelőtti vállalásának megfelelően, a XIII. Carissa Kupához kapcsolt jótékony akció keretében összegyűjtött pénzből vásárolt Lifepak 1000 életmentő defibrillátor készülékek aktuális szervizelését kívánta elvégeztetni néhány nappal ezelőtt. Kiderült azonban, hogy a nagyszerű berendezéseket ki kell cserélni a telepcsatlakozó problémája miatt. Petrás Gábor és Tóth Imre, a két szervezet vezetői azonnal felvette a kapcsolatot a gyártó Physio Control céggel.
Néhány tárgyalást követően meg is állapodtak Mohácsi Endre szervizvezető mérnökkel, hogy a Dunaújváros Sportcsarnokban és a Dunaújvárosi Egyetemen kihelyezett berendezéseket kicserélik egy-egy teljesen új készülékre.

Kép forrása: DLSZ

Természetesen a megállapodás része volt az is, hogy a csere a helyszínen történjen meg, így egyik intézmény sem maradt életmentő készülék nélkül egyetlen percre sem. A csere 2018.07.16-án meg is történt. Az elektródákat külön kellett cserélni (ennek költségeit a DLSZ és a Carissa SE vállalta), melyek szavatossága kettő, míg az akkumulátoroknak öt év lett, s emellett megállapodtak a Medifair Kft-vel az egy év múlva esedékes felülvizsgálatról is. Természetesen a DLSZ és a Carissa SE célja továbbra is a város lakosságának, és a sportolóknak a biztonsága. Ennek jegyében a jövőben is oda kívánnak figyelni az ehhez hasonló esetek lebonyolítására, derült ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sajtóközleményéből.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.