Felemás hétvége az utánpótlásnál

spigott - 2018. szeptember 17. 13:04

Továbbra is kapott gól nélkül áll a csoportjának élén a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a harmadosztályú bajnokságban.

A Dunaújváros PASE négy utánpótlás labdarúgó csapata is pályára lépett a hétvégén: az U14-esek és az U15-ösök a Győr-Ménfőcsanak, míg az U17-esek és az U19-esek a Diósd fiataljai ellen mérették meg magukat.
Labdarúgóink U14-es együttese kiélezett, szoros meccset vívott vetélytársával, s bár az első felvonásban sikerült vezetést szereznie, a házigazdák hamar egalizáltak, majd a fordulás után a vezetést is megszerezték. Volt azonban válasza erre a mieinknek is, ám Sipeki Marcell találata után már egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, így a küzdelmet találkozó végül 2-2-es döntetlennel ért véget. Az U15-ösök szerencsére nem izzadtak meg igazán a győri Alcufer Stadionban, s az első félidőben kettő, míg a másodikban három gólt szereztek úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, így négy mérkőzést követően továbbra is hibátlan teljesítménnyel állnak a másodosztály Közép-nyugat Csoportjának második helyén.

Kép: DO-archív

Az U17-esek hazai környezetben, a pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen látták vendégül az ötödik helyezett Diósd együttesét. Az eddigi három meccsükön összesen 47 gólt (!) szerző dunaújvárosi fiatalok ezúttal nem jutottak tíz fölé, ám eddigi mérkőzéseikhez hasonlóan ezúttal sem kaptak gólt, így négy fordulót követően 52-0-s gólaránnyal vezetik csoportjukat. Az U19-esek számára sajnos nem alakult ilyen jól a Diósd elleni mérkőzés, mert a vendégek már az első félidőben 2-0-ra vezettek, s ugyan a másodikban sikerült szépíteni, az egyenlítés már nem jött össze, így az ellenfél örülhetett a 2-1-es győzelemnek.

Eredmények, gólszerzők

U14
ESK Győr-Ménfőcsanak – DPASE 2-2
(1-1)
Gólszerzőink: Kiss Gergely, Sipeki Marcell.

U15
ESK Győr-Ménfőcsanak – DPASE 0-5
(0-2)
Gólszerzőink: Németh Kristóf 2, Horváth Gergő, Szabó Richárd Gábor, Váradi Kornél.

U17
DPASE – Diósd 5-0
(3-0)
Gólszerzőink: Al-Sheraji Rauf Mohamed 3, Farkas Béla, Kovács Barnabás.

U19
DPASE – Diósd 1-2
(0-2)
Gólszerzőnk: Máthé Dávid.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.