E-matrica ütemezővel segítik az autósokat

doszerk - 2018. szeptember 27. 12:48

Online e-matrica ütemezővel segíti az autósokat a NÚSZ Zrt. annak érdekében, hogy a nyár végétől a kevésbé pénztárcabarát éves e-matrica megvásárlása helyett a havi jogosultságot válasszák.

Tájékoztatásuk szerint az országos, éves e-matricák mindig a következő év január végéig érvényesek, ami azt jelenti, hogy ezt a típust igazán nyárig éri meg megvásárolni, ugyanakkor a  társaság értékesítési adatai és a felhasználói szokások azt mutatják, hogy az év második felében is számottevő a kereslet az éves e-matricára. Ez egyrészt arra vezethető vissza, hogy az autósok sajnos tévesen úgy tudják, az éves e-matrica a vásárlás időpontjától számított egy évig érvényes, másrészt sokszor a kényelmi szempontok vezérlik a járművezetőket - magyarázták. A közleményben Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója kifejtette, hogy az ügyfelek egy része nem akar vesződni a havi vásárlással, vagy attól fél, hogy elfelejti azt határidőre megvenni, ezért inkább biztosra megy, és marad az éves e-matricánál.

MTI-fotó (Bruzák Noémi felvétele)

Számukra dolgozták ki azt az ingyenes szolgáltatást, amellyel, ha kérik, az év végéig automatikusan aktiválják megvásárolt havi e-matricájukat. Rámutattak, hogy idén eddig közel 3500 úthasználó vásárolt úgy országos, éves e-matricát, hogy számukra már a havi változat lett volna előnyösebb. Ők a havi matricákra való áttéréssel mintegy 30 millió forintot takaríthattak volna meg. Kiemelték: annak érdekében, hogy az autósok ne járjanak rosszul, a NÚSZ Zrt. viszonteladói partnerei számára október 1-től már nem engedélyezi az országos, éves e-matrica eladását. Erre kizárólag a társaság ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületén (https://ematrica.nemzetiutdij.hu/) lesz lehetőség. A NÚSZ Zrt. értékesítési mutatói szerint a járművezetők 2018 első kilenc hónapjában közel 416 ezer darab országos, éves e-matricát vásároltak, ami több mint 16 százalékkal haladja meg a 2017-es értéket, ami 358 ezer darab volt. Ez idén eddig mintegy bruttó 18 milliárd forintos bevételt jelentett a magyar költségvetésnek - közölte a NÚSZ Zrt.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

Befut az idei nyár első hőhulláma – és rögtön durva lesz!

2024. jún. 17.

A kánikula már ma megkezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint – de az igazi durvulás szerdától várható. 38-39 fokos csúcsokkal is számolhatunk – kinéz az év első hőségriasztása!

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

Erre számíthatunk a szürkehályog műtét után

2024. jún. 17.

Mint minden műtéti beavatkozásnál, természetesen a szürkehályog műtét esetében is van pár dolog, amire érdemes felkészülni. Persze ez esetben nem kell komoly korlátozásokra gondolni. (X)

DSTV: így születik a sláger

DSTV: így születik a sláger

2024. jún. 17.

Titokzatos boszorkánykonyha mélyére pillant a DSTV összeállítása. Liszkai Lukács zenésszel a slágerek jellemzőit fedik fel, a slágergyártás hosszú és rögös útját is feltérképezve. Miből lesz sláger? Mitől lesz egy szerzemény sláger? Hangkép a válaszokkal.
 

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

2024. jún. 15.

Annak érdekében, hogy a húsipari alapanyagok vágását precízen és biztonságosan lehessen elvégezni, éles szerszámokra, késekre, bárdokra van szükség. (X)