Dunaújváros Hetilap

Virágköltemények városszerte

Molnár Emese - 2018. október 12. 8:47

Egyre többen neveznek be a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű lakossági virágosító versenyre, nagy érdeklődés övezi az önkormányzati felhívást minden évben, és mint azt Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, erre büszkék is lehetünk.

Az idei felhívásra nyolcvanhárom pályázó kilencvenhárom nevezést nyújtott be a hét kategória valamelyikére. Keresték a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. Ebben az esztendőben tizennégy új pályázó volt, ők mindannyian külön elismerésben részesültek, ahogy a kategóriák első három helyezettjei is. 

A Virágos Dunaújvárosért elnevezésű virágosítási versenyt idén tizenkilencedik alkalommal hirdették meg. Érdekesség, hogy van olyan nevező, aki a kezdetek óta részt vesz a versenyen, Nagy Gyuláné előszeretettel gondozza a társasházi előkertet. Mellette tíz éve hűséges pályázó Becs Albin, és rendszeresen nevez immár öt éve Horváth Csilla is. A legtöbb nevezés a közterületi lakossági előkert kategóriában érkezett, összesen harmincnégyen pályáztak erre a címre. Az első helyezett pedig Kozár Tivadarné lett a szakértői zsűri döntése alapján. A legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert kategóriában az óvárosi Katica Tagóvoda nyert, a legszebb virágosított üzlet elismerését pedig a Meiser Ferroste Kft. kapta. Maczula Zoltán érdemelte ki a legszebb családi házas előkertnek járó díjat, Vadicskó Istvánné a legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély kategória győztese lett. A legszebb lakosság által virágosított erkéllyel Grácer Andrea büszkélkedhet, míg a legszebb közterületi lakossági virágláda címet Zeker Nándorné kapta. A díjátadó ünnepséget csütörtökön délután tartották a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. Cserna Gábor polgármester arról is szólt, hogy tavaly indult a város először a Virágos Magyarországért programban, amelyen különdíjat is kaptunk. Az ide látogató vendégek úgy tartják rólunk, hogy zöld város vagyunk, amely köszönhető azon városlakóknak, közösségnek is, akik nap, mint nap gondozzák előkertjeiket, virágosított erkélyeiket, ablakaikat, ezzel színesítve városukat.

A rovat további hírei: Közélet

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt.