A hajráig élt a remény

spigott - 2018. november 13. 8:04

Közel volt a címvédő elleni bravúrhoz, ám végül kétgólos vereséget szenvedett a Komárom elleni vasárnapi bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

A címvédő otthonában, Komáromban lépett pályára vasárnap a DUE-RFT floorball csapata az NB II-es bajnokság újabb fordulójában. Az összecsapásnak a házigazdák voltak az esélyesei, ám ez nem igazán hatotta meg a mindössze két sorral elutazó dunaújvárosiakat, s óriási csatára késztették az idei szezonban még hibátlan vendéglátókat.
Együttesünk kiválóan kezdte a találkozót, Kiss Péter duplájának köszönhetően már a 3. percben két góllal vezettek, s akkor sem estek kétségbe, mikor a hazaiak szépítettek, mert a harmad derekán Kiss Péter már harmadik találatának örülhetett (1-3). A komáromi csapat Zsámboki góljával csökkentette ismét egygólosra hátrányát, de azonnal jött a válasz Boa Attilától, s bár ezúttal sem örülhettünk sokáig a kétfás előnynek, a szünetre így is 4-3-as dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

Lőwinger Zoltán felvétele

A második húsz perc elején repülőrajtot vett a dunaújvárosi alakulat, melyből Kiss Péter kétszer, míg testvére, Kiss Tibor egy alkalommal vette be a házigazdák kapuját, s a 27. percben már négy góllal állt jobban ellenfelénél a dunaújvárosi formáció (3-7). Jött is egyből a hazai időkérés, majd sajnos a komáromi gólok is, ám hiába nyerte meg a negyedből hátralévő bő tíz percet 4-1-re a házigazda, a záró etap előtt még mindig a mieink álltak közelebb a sikerhez (7-8). A 43. percben Kiss Péter emberhátrányból szerezte meg hetedik (!) találatát, ám a hajrát jobban bírta a lényegesen bővebb kerettel felálló Komárom, mely az 50. percben egalizált, majd a vezetést is átvette, s végül 11-9-es sikert aratott a remekül küzdő, de az utolsó harmadra elfáradó DUE-RFT ellen.

SZPK Komárom – DUE-RFT 11-9 (3-4, 4-4, 4-1)

DUE-RFT: Majorosi (Pribék) – Lendvai, Kiss T. 1 (3), Kiss P. 7 (1), Jadlószki (4), Dolmán, Boa 1, Mitli (1), Pavlicsek, Petrovickij, Siklósi.

A rovat további hírei: Sport

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.