Elmaradt a továbbjutás

Szárszó Lajos - 2019. január 25. 19:22

Nem sikerült továbbjutnia a DUE-Maarsk Graphics csapatának a női vízilabda Euroliga Kassán megrendezett selejtezőjéből.

Új kiírásban, új rendszerben zajlik az idei női vízilabda Euroliga. Ennek megfelelően Európa legjobb 20 csapatát négy csoportba osztották be, mely alapján a DUE Maarsk Graphics a „B” jelűbe került. A kiírás érdekessége, hogy innen a legjobb nyolc jut tovább a kupából, vagyis ahhoz, hogy a továbbjutás meglegyen, legalább csoport másodikként kell zárni. A DUE rendkívül erős ellenfelekkel, a spanyol CN Sabadell, az olasz Rapallo Nuoto, a görög Vouliagmeni NC és a szlovák Olympia Kosice került össze. Már az első, az olasz RAP Rapallo Nuoto elleni meccs is ezt támasztotta alá, melyen a mieink hatalmas küzdelemben, csupán egy góllal múlták felül ellenfelüket (9-8). A második meccsen sajnos fájó vereséget szenvedett a Mihók alakulat a görög Vouliagmenitől, akik az utolsó negyedben tudták a maguk javára fordítani a meccset (11-13).

Kép: DO-archív

Ezek alapján a ma kora esti mérkőzésen a mieinktől már bravúrra lett volna a szükség a továbbjutást illetően a Sabadell elleni csatában, akiknek a játékerejét jól érezteti az olaszok elleni nyolc gólos különbségű győzelmük. A DUE találkozó első negyedében még tudta tartani a lépést spanyol riválisával szemben (2-3), de az egygólos hátrány a második nyolc perc végére megduplázódott (4-6). Fordulatot harmadik felvonás sem hozott, melyet két góllal vesztettünk el (5-9), így a befejező nyolc percben óriási bravúrra lett volna szükség a fordításhoz. Ez azonban ma nem volt benne a lányainkba, akik végül hatgólos vereséget szenvedtek (7-13). A mieinkre vasárnap, a holnapi pihenőnap után zárásként 11.30-tól a szlovák Olympia Kosice elleni mérkőzés vár.

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics eredményei:

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics – RAP Rapallo Nuoto (olasz) 9-8 (2-2, 2-3, 3-2, 2-1)
Gólszerzők: Gurisatti Gréta 3, Geraldine Mahieu 1, Garda Krisztina1, Vályi Vanda 4

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics – Vouliagmeni (görög) 11-13 (3-3, 3-4, 4-2, 1-4)
Gólszerzők: Horváth Brigitta. 4, Vályi Vanda 3, Garda Krsiztina 2, Geraldine Mahieu, Luka Luka 1

Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics - CN Sabadell (spanyol) 7-13 (2-3, 2-3, 1-3, 2-4)
Gólszerzők: Gurisatti Gréta 3, Vályi Vanda 3, Garda Krisztina 1

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata: Kiss Alexandra Klaudia, Brezovszki Gerda, Menczinger Kata, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine Frederique, Luka Lara, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Huszti Vanda, Szellák Csenge Fanni, Aarts Laura Petronella. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.