Na most bele lehet szólni

doszerk - 2019. március 19. 17:24

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán, reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten.

Óberling József - aki az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke is - sajtótájékoztatóján közölte: a Speedmarathon elnevezésű, 24 órás sebességmérést egész Európában a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) felhívására hajtják végre. Magyarországon ötödször lesz ilyen akció. 

Hozzátette: 26 országban tartanak majd egész napos ellenőrzést, amelynek célja a gyorshajtás veszélyességének tudatosítása, mert évek óta ez a halálos balesetek legfőbb oka; a rendőrség előzetes adatai szerint tavaly 31 százalékuk emiatt következett be.  Az akcióval fel akarják hívni a figyelmet arra is, hogy a közlekedésbiztonság mindenki ügye, nem csak a rendőrségé. 

Oberling József az MTI-nek elmondta: a rendőrség 365 helyen figyeli a forgalmi sávot a közúti kamerahálózattal. Ezek az akció ideje alatt is működni fognak, és mellettük százhatvan mobil sebességmérőt, valamint húsz gépkocsiba szerelt kamerát is használni fognak. 

A rendőrség a helyszínek kiválasztásához idén is a lakosság segítségét kéri. Valamennyi főkapitányságon külön e-mail címen várják a javaslatokat március 25-én 12 óráig. A fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címre, vidéken az adott megye nevét, illetve nevének első tagját tartalmazó - például Győr-Moson-Sopronban a speedmarathon@gyor.police.hu - címre lehet írni. 

Az adatok összesítése után nyilvánosságra hozzák, hogy pontosan hol és mikor mérik a sebességet. A tavalyi akcióban több mint ezer, a lakosság által javasolt helyszínen volt sebességmérés. 

-MTI-

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla!

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla!

2024. szep. 25.

A 15 éves fiatal engedély nélkül távozott dunaújvárosi otthonából, nem ment iskolába, és aztán haza se. A rendőrség felhívást tett közzé a kamaszlány eltűnése ügyében – jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is sokat segíthet!

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

2024. szep. 24.

Ruhaneműket lopott egy dunaújvárosi áruházból még február elején – az egység vagyonőre buktatta le, pedig az áruvédelmi tikettektől már sikeresen megszabadította zsákmányát. 

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

2024. szep. 13.

A dunaújvárosi rendőrség kezdett eljárást a fiatal eltűnése miatt, a 16 éves kamasz még augusztus 19-én távozott mezőfalvi otthonából. Jelentkezzen, ha látta vagy tud a hollétéről – de már egy megosztás is sokat segíthet!

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

2024. szep. 09.

Nem tétlenkednek az online csalások elkövetői – és mindig vannak áldozatai a fondorlatos lehúzásoknak. Az alábbi történet során is akadt, aki 1 millió forintot utalt előre, és persze rajta is vesztett.

Jogtalanul használta más az autóját – pedig csak cigiért indult

Jogtalanul használta más az autóját – pedig csak cigiért indult

2024. szep. 06.

Sajnos az ügyészségi összegzésből nem derül ki, milyen kocsit kötött el a vád alá helyezett férfi – pedig biztos van olyan verda, aminek nem tudnék ellenállni. 

Hosszabbított hőségriasztás – kánikulával kezdődik a tanév

Hosszabbított hőségriasztás – kánikulával kezdődik a tanév

2024. aug. 30.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján egészen jövő csütörtökig meghosszabbította az augusztus 24-én életbe lépett rendelkezést. Marad a meleg, kitart a másodfok is.

Meteo extra: felhőszakadás miatt adtak ki riasztást

Meteo extra: felhőszakadás miatt adtak ki riasztást

2024. aug. 20.

A met.hu időjárási portál – egészen pontosan a HungaroMet – ma éjfélig adott ki riasztást a heves zivatarok, felhőszakadás miatt. A figyelmeztetés térségünket is érinti, de Veszprém vármegyére másodfokú szint érvényes.