Aranyos Rudas!

spigott - 2019. április 25. 18:03

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Miskolcon rendezték meg szerdán a floorball diákolimpia országos döntőjét a VI. korcsoportos csapatok számára, s a megméretésen a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma fiú együttese is részt vett. Az intézmény sportolói két évvel ezelőtt bronzéremig, tavaly ezüstig jutottak, így idén is nagy kedvvel és tervekkel vágtak neki a küzdelmeknek azok után, hogy a márciusi országos elődöntőben a Komárom mögött másodikként végezve jutottak be a fináléba.

Az országos döntőben hat együttes küzdött meg egymással kétszer tíz perces mérkőzéseken, két hármas csoportban, s a csoportküzdelmeket követően előbb a keresztjátékban, majd a helyosztón kellett bizonyítania a résztvevőknek. A Rudas diákjai a Szigetszentmiklós és a Testnevelési Egyetem csapatával kerültek egy csoportba, s a szigetszentmiklósiakat 5-2-re legyőzve, majd a fővárosiaktól 3-2-es vereséget szenvedve a második helyen jutottak tovább a második helyen. Az elődöntőben a miskolciak következtek, s a parázs meccset 3-1-re a mieink nyerték, így bejutottak a fináléba, ahol a hazai floorball egyik fellegvárának számító, az elődöntőben éppen a mieinket megelőző Komárom várt a dunaújvárosi fiatalokra.

Álló sor: Horváth István (testnevelő-edző), Csergő Péter, Vankó Tamás, Pinczés Olivér, Varga Zalán
Térdelő sor: Kovács Alex, Kiss Norbert, Róbert Károly Nikolasz, Pinczés Bendegúz
Fekvő: Pribék István (kapus)

A finálé a tétnek megfelelő izgalmakat hozott, mert hiába vezetett a Rudas 2-0-ra, majd 3-2-re is, vetélytársa kétszer is egalizálni tudott, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget. Jöhetett a három perces hosszabbítás, ám ez alatt sem tudtak dönteni a csapatok, így büntetőlövésekkel dőlt el az aranyérem sorsa. A Rudas játékosai közül Pinczés Bendegúz és Pinczés Olivér is betalált, míg Pribék István a komáromiak mindkét próbálkozását hárította, így a harmadik lövésekre már nem kellett sort keríteni, így a Rudas csapata óriási bravúrt végrehajtva megnyerte az országos diákolimpiát.

Mint arról Pribék István, a csapat kapusa a DO-nak beszámolt, testnevelőjük és edzőjük Horváth István tanár úr mindvégig hitt bennük, sokat bíztatott és az elmúlt évek során nagyon sokat foglalkozott velük azért, hogy minél jobbak legyenek. "Mindannyian nagyon örülünk, hogy - floorball sportágban – számára és egyben iskolánknak is másodjára ezt a címet megszereztük! Végtelenül boldogok voltunk a győzelmünket követően és büszkén vettük át az aranyérmeket. Személyes külön boldogságom, hogy édesanyám, Nikolényi Ágnes is a helyszínen szurkolhatott és a csapattal élhette át sikerünket, tudom, nagyon büszke volt rám, ránk – fogalmazott a Rudas csapatának kapusa.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.