Dunaújváros Hetilap

Szijjártó: Weber súlyosan megsértette a magyarokat

doszerk - 2019. május 7. 15:45

A magyar emberek szavazata ugyanannyit ér, mint más uniós országok szavazata – hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfői veresegyházi fórumán. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy nem fognak olyan jelöltet támogatni, aki nem tiszteli a magyar választópolgárokat, azt azonban nem tudtuk meg, hogy van – e esély arra, hogy az FPÖ pártcsaládjába lépjen be a Fidesz - írja a Pesti Srácok.

A mostani az első olyan európai parlamenti választás, ahol valódi kérdésekről dönthetünk – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A politikus szerint az Európai Bizottság az elmúlt öt évben burkolt lépéseket tett annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák. Mindezt pedig azért teszik, mert úgy gondolják, hogy az unió akkor lesz erős, ha a tagországokat meggyengítik, ha azok elveszítik nemzeti öntudatukat. Véleménye szerint az Európai Bizottság célja, hogy a tagországokat legyengítve minél több hatalmat vigyen Brüsszelbe.

A világ nagy vezetői soha nem látott patrióta politikát folytatnak és bevallottan a saját nemzeti értékeiket  helyezik előtérbe – fogalmazott a Szijjártó Péter a Fidesz országjárásának veresegyházi állomásán. Hangsúlyozta: a kontinens jövője a választópolgárok kezében van. A tárcavezető szerint az elmúlt öt év európai vezetése minden idők leggyengébb teljesítményét nyújtotta,miközben mindent megtettek annak érdekében, hogy a fontos kérdéseket még a választás előtt lezárják. Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben az ENSZ-ben a migrációról folyamatosan azt mondták, hogy az emberiséggel nem történt eddig jobb dolog, mint a migráció és nem is fog. 

Senki nem szólt arról, hogy ennek micsoda biztonsági kockázata volt. Hogyan fordulhatott elő, hogy 2015 óta harminchárom jelentős terrortámadás történt az elmúlt években, hogy ebben több mint kétszázan meghaltak. Senki nem beszélt arról, hogyan fordulhat elő az, hogy egy európai politikus azt mondja, hogy a nagyvárosi létnek a részét képezi a terrorizmus. Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk!

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogyha az Európa Parlamentben a letelepedési kvótát újra előveszik, az egy olyan reális veszély, ami  a mindennapjainkban fog jelentkezni.Véleménye szerint ezt úgy lehet elkerülni, ha azok kerülnek az EP-be, akik úgy gondolkodnak, mint mi, magyarok. Kiemelte: Most van az utolsó esély arra, hogy megakadályozzuk az európai népesség összetételének megváltoztatását.

Mi azt várjuk, hogy az európai parlament megszűnjön egy szélsőségesen elfogult bevándorláspárti intézménynek lenni. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy dacára a vitáknak, a Fidesz támogatta Manfred Weber csúcsjelöltségét. Ő viszont súlyosan megsértette a magyar választópolgárokat azzal, hogy nem kívánja a szavazataikat figyelembe venni.

Ez mélyen antidemokratikus, Magyarországot és a magyar embereket mélyen sértő megnyilvánulás. Mi pedig nem támogatunk olyan jelöltet, aki megsérti a magyar embereket. Márpedig látni kell, hogy Európában az európai kérdésekről az európai embereknek kell dönteni, nem pedig a brüsszeli elitnek. A magyar választópolgárok szavazata ugyanannyit ér az EP-választáson, mint bármely más európai tagország választópolgáráé. Úgyhogy több tiszteletet kérünk a magyar embereknek!  -fogalmazott a tárcavezető. A PestiSrácok.hu helyszínen készült videójából az is kiderül, hogy minek az eredménye az, hogy az Európai Néppártban ma többen is a bevándorláspárti oldallal kívánnak szövetséget kötni. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat.