Dunaújváros Hetilap

Három pillér

Brousil Csaba - 2019. május 9. 13:34

Sajtótájékoztatót tartott az MSZP a mozi előtti téren, melyen részt vett Pintér Attila, a párt helyi elnöke, Szanyi Tibor a párt EP-képviselője és Gúr Nándor, az MSZP Munkás Tagozatának vezetője is.

Pintér Attila elmondta, hogy a párt EP-választási kampánya a célegyenesbe érkezett, melynek minden percét kampányolással töltik, ebből is a legtöbbet az emberek között. Ennek a kampányfinisnek az egyik állomása Dunaújváros is, ahová országos politikusok is eljöttek.

Szanyi Tibor elmondta, hogy az MSZP Európai Parlamenti programja a következő öt éves ciklusban a munkavállalókról szól. Ennek megfelelően programjukban központi szerepet kapott az európai minimálbér, nyugdíj és családi pótlék kérdése. Mint mondta ez nem arról szól, hogy az összes tagállamban egyforma összeg jusson ezekre, hanem azonos léptéket tartsanak a tagállamok. Ez Magyarország esetében – az átlagkereset, medián kereset hatvan százalékának megfelelő összeg – 240 ezer forintos minimálbért jelentene. A minimálnyugdíj ennek az összegnek lenne a hatvan százaléka, azaz legkevesebb 95 ezer forint, a minimál családi pótlék összege pedig legkevesebb 48 ezer forint lenne a párt elképzelése szerint. Ezzel egy szociális Európát szeretnének építeni, csakúgy, mint az európai szociális, közösségi bérlakás építés program bevezetésével, mely a hitelek helyett biztosítana lehetőséget a lakáshoz jutáshoz, ezáltal normálisabb életkörülményekhez.

Arra a kérdésünkre, miszerint mennyi a valóságalapja annak, hogy az MSZP-Párbeszéd pártszövetség dunaújvárosi polgármesterjelöltje Szabó Zsolt, helyi PM-es önkormányzati képviselő lenne, azt a választ kaptuk, hogy ez teljességgel alaptalan és maximum Szabó Zsolt és az ezt egy sajtótájékoztatón kimondó Tordai Bence fejében van így. Az MSZP vezetése ettől elhatárolódott, a párt helyi szervezetének alapdokumentuma szerint jelölés nélkül senki nem aggathat magára ilyen stallumot. Ilyen jelölés pedig Dunaújvárosban még nem történt.

A rovat további hírei: Közélet

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat.