Új listavezető az élvonalban

spigott - 2019. október 1. 17:55

Két papírforma és egy meglepetés eredménnyel kezdődött meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának ötödik fordulója.

Három összecsapással kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának ötödik fordulója. A DLSZ Arénában megrendezett mérkőzéseken először a második helyezett SZP-Asztalos mérte össze erejét az utolsó előtti Szil-Ker Ablakkal, s ugyan utóbbi az első félidőben még úgy-ahogy tartotta magát, a fordulást követően gólfesztivált rendeztek Rezes Jánosék, s végül nagyon sima, 9-1-es sikerrel vették át a vezetést a tabellán.

A nap második mérkőzésén hatodik Fejó-Therm játékosai húztak szerelést a harmadik Dunaferr ellen. Ez a találkozó lényegesen nagyobb küzdelmet hozott, mint az azt megelőző, s egy igen komoly meglepetést is, mert hiába vezetett az első felvonást követően még két góllal a Dunaferr, a második huszonöt percben egymás után három találatot jegyezve fordított, s nyert a Fejó, mely 3-2-es győzelmével tette nagyon szorossá a középmezőnyt.

Kép: DO-archív

A bajnoki címvédő Karmacsi az előző fordulóban elveszítette több mint két éve tartó veretlenségét, s ezt most az előtte álló Hardferr Bau együttesén bosszulta meg. Tóth Árpádék már az első felvonást követően 6-1-re vezettek, s mivel a fordulást után sem álltak le a gólgyártással, így nagyon sima, 11-3-as sikerrel kezdték meg felzárkózásukat az élmezőny felé.

Eredmények

Szil-Ker Ablak – SZP-Asztalos SE 1-9 (0-2)
Fejó-Therm Kft. – Dunaferr 3-2 (0-2)
Karmacsi Autó FC – Hardferr Bau Kft. 11-3 (6-1)

Az Acerbis Osztály állása: 1. SZP-Asztalos SE 13 pont, 2. Ködi Generál Kft. 12 pont, 3. Karmacsi Autó FC 6 pont, 4. Dunaferr 6 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 6 pont, 6. Solarwelt-Dunabiztos 4 pont, 7. Hardferr Bau Kft. 4 pont, 8. Szil-Ker Ablak 1 pont, 9. GBB Zrt. 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.