Dunaújváros Hetilap

Több mint ötödével nőttek a fizikai órabérek tavalyhoz képest

doszerk - 2019. november 5. 7:37

Több mint ötödével, 1184 forintra nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, van olyan település, ahol az átlagos szint az 1600 forintot is meghaladja - derül ki a Trenkwalder és a BDO Magyarország közös közleményéből.

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó, Magyarországon piacvezető Trenkwalder közel 7 ezer munkavállaló béradatait dolgozta fel elemzésében. A legnagyobb mértékben Közép-Magyarországon és a Dunántúlon lódultak meg a fizikai átlagórabérek, már 1400-1600 forint felett járnak, eközben az Alföldön és Észak-Magyarországon 1000-1200 forint között alakulnak.

A felsőbb kategóriákban szintén gyorsul a bérnövekedés üteme - közölte a BDO Magyarország. A könyvvizsgáló és tanácsadó cég több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője béradatait vizsgálva az 500 és 800 ezer forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgozó alkalmazottak esetében 7,5 százalékos bérnövekedést tapasztalt az idei harmadik negyedéven az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Egy évvel korábban még 3,9 százalékos volt a növekedés.

Hamrák Viktor, a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzési üzletágvezetője a közleményben rámutatott: a munkaerőhiány miatt nem meglepő a folyamatos béremelés, de jelenlegi üteme hosszú távon gazdaságossági okokból nehezen lesz tartható. Rövid távon viszont a jelenlegihez hasonló gazdasági környezetben továbbra is jelentős reálbér-növekedéssel lehet számolni - jelezte.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi élmény és környezetvédelem – rekordokat döntött a takarítási világnap (galériával)

Közösségi élmény és környezetvédelem – rekordokat döntött a takarítási világnap (galériával)

2024. szep. 24.

Közel kétezer részvevővel és több tonna hulladék összeszedésével zárták a takarítási világnapot múlt pénteken.  Az idén immár negyedszerre rendezett eseményen több oktatási intézmény képviseltette magát, akik a Decathlon Magyarország és a Jót, szívből – Dunaújvárosért csapatával karöltve tisztították meg az Erdei tornapálya és a Kádár-völgy területét a szeméttől. 

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

2024. szep. 22.

Éjjel kezdődött a tetőzés városunknál, holnaptól már lassú csökkenés várható – a Szalki-sziget víz alatt, de az ár szerencsére nem okozott komoly gondot a folyam városi szakaszán.

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

2024. szep. 22.

Egy héten keresztül Dunaújvárosban is kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és a fenntartható közlekedés népszerűsítése, ugyanis idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Héthez. Ennek egyik állomása a Városháza téren megrendezett Hivatali Zöld Nap volt.

Istentisztelettel adott hálát a közösség

Istentisztelettel adott hálát a közösség

2024. szep. 21.

Hálaadó istentiszteletet tartott a Dunaújvárosi Református Egyházközösség sikeresen lezárult templomuk felújítása alkalmából. A templom korszerűsítése 180 millió forintos beruházásból valósult meg.

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

2024. szep. 21.

A Dunaújvárosi Óvoda minden nevelési évet értekezlettel kezd, olyannal, ahová Pintér Tamás polgármester is meghívást kap. Ez idén is így volt, szerdán délelőtt a Lilla közi intézményben tárgyaltak.

DSTV: hétköznapi szükségletek

DSTV: hétköznapi szükségletek

2024. szep. 21.

Mint azt már korábban is említettük, vannak olyan élethelyzetek amikor az embernek sürgősen szüksége van egy szakemberre. Itt ezer és egy dologra gondolhatunk – mi most egy kulcsmásolással és késélezéssel is foglalkozó táska-cipő és más használati tárgyakat javító műhelybe látogattunk el. Hangkép.

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

2024. szep. 20.

Hétfőn újra demonstráltak a vasműs dolgozók, hiszen a helyzetük, a kilátásaik semmit nem javultak, a gyár tulajdonképpen leállt, nem termel, a legtöbben állásidőn várják a fejleményeket. A Vasas Szakszervezeti Szövetség „Áll a gyár! Hogyan tovább?” – szlogennel rendezett demonstrációt.