Véget ért a Santa Claus Kupa

spigott - 2019. december 16. 8:34

A cseh Olomouc csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Santa Claus CUP U9 AAA elnevezésű utánpótlás jégkorong torna.

Negyedik, utolsó állomásához érkezett hétvégén a Santa Claus Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás jégkorong torna. A Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett viadalon ezúttal az U9-es csapatok mérték össze egymással erejüket, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a résztvevők minél jobban fel tudjanak készülni a kupasorozat jövő évi U10-es versenyére. Az idei U9-es tornára hat ország összesen tizenhét együttese nevezett, így a legjobb magyar gárdák mellett Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, Romániából, de még Németországból is érkeztek csapatok, ami garancia volt arra, hogy ismét egy nagyon magas színvonalú, erős viadalnak ad otthont a jégcsarnok.

Miklán Klaudia felvétele

A szervezők két hatos, valamint egy ötös csoportra osztották a résztvevőket, akik szombaton délelőtt háromnegyed kilenctől egészen este fél hétig játszottak azért, hogy eldöntsék, ki folytathatja a küzdelmeket az aranyéremért. A tizenhét csapatos mezőnyből idén kiemelkedtek a szlovákok és a csehek, ugyanis a legjobb hat között csak velük találkozhattunk, s közülük végül a cseh Olomouc gárdája bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Dubnica és a Slovan Bratislava fiataljait. A végig kiváló hangulatú tornán a Vasas szerepelt a legjobban a magyar csapatok közül: a fővárosiak végül a nyolcadik helyen fejezték be a tornát, míg a Dunaújvárosi Acélbikák fiataljai ezúttal a tizenötödik helyen végeztek, megelőzve a Topolcany és a Karcina együtteseit.

A Santa Claus Cup U9 AAA végeredménye

1. HC Olomouc (CZE)
2. HC Dubnica (SVK)
3. Slovan Bratislava (SVK)
4. Letci Letnany Praha (CZE)
5. HC Szlezan Opava (CZE)
6. HC´05 Banská Bystrica (SVK)
7. Gladiator Trnava (SVK)
8. VASAS Budapest (HUN)
9. HC Chrudim (CZE)
10. Hoba Bratislava (SVK)
11. Löwen Frankfurt (DE)
12. UTE Budapest (HUN)
13. HC ETO Győr (HUN)
14. ISK Csikszereda (ROU)
15. DAB Dunaújváros (HUN)
16. HC Topolcany (SVK)
17. HC Byci Karvina (CZE)

Különdíjak

LEGJOBB KAPUS: ZELINKA ADAM (OLOMOUC)
LEGJOBB HÁTVÉD: MORAVEK PETER (SLOVAN BRATISLAVA)
LEGJOBB CSATÁR: DOHNAL ADÁM (LETNANY)
MVP: DENIS BELOHLÁVEK (OLOMOUC)
GÓLKIRÁLY: WSOL GABRIEL (DUBNICA)

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.