Játékkal emlékeztek

spigott - 2020. január 27. 10:00

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg vasárnap a Dunaújvárosi AC kézilabda csapata a Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktornát, melyen az együttes 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt egykori játékosára, valamint 2012 januárjában elhunyt volt edzőjére emlékeztek a résztvevők a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A délelőtt tíz órától délután fél háromig tartó megméretésen a házigazda DAC-on kívül a DKKA és az FKC Senior megyei első osztályban szereplő együttesei mérték össze egymással erejüket kétszer harminc perces mérkőzéseken.

A torna első összecsapásán a DKKA fiataljai igen sima győzelmet arattak a DAC kézilabdázói ellen, majd az FKC is viszonylag simán győzte le a házigazdákat, így az akadémisták és a fehérváriak mérkőzése döntött az idei viadal első helyéről. A "finálé" első félideje kiegyenlített, nagy csatát hozott, ám a másodikban győzött a fiatalos lendület, így végül a DKKA csapata örülhetett a sikernek, s ezzel együtt az emléktorna megnyerésének is.

Miklán Klaudia felvételei!

A torna után Chikhi Lilla, a DAC technikai vezetője is értékelte a látottakat.

"Maga az emléktorna jól sikerült, elérte a célját, mert mind a három csapat számára megfelelő játéklehetőséget biztosított. A DKKA elleni mérkőzésünkön valahol reális volt ez az eredmény, hiszen míg az akadémisták napi kettőt edzenek, addig a mi fiataljaink heti kettőt-hármat, ugyanakkor az FKC Senior ellen azonban szorosabb meccsre számítottunk. A következtetéseket levontuk, rengeteget kell javítani a védekezésen, s akaratban is muszáj lesz előrébb lépnünk, mert a védelemhez nem kell túl nagy tehetség, csak akarat, meg erőnlét. Összességében azonban nagyon hasznos volt a csapatok számára a viadal, melyet természetesen szeretnénk jövőre is megrendezni" – fogalmazott a DAC technikai vezetője.

A Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna végeredménye: 1. DKKA, 2. FKC Senior, 3. DAC

Különdíjak

Legjobb kapus: Nagy Mária (FKC Senior)
Legjobb játékos: Pál Eszter (DKKA)
Gólkirálynő: Gabnai Melinda (FKC Senior)

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.