Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Öcaline - 2020. február 12. 17:48

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

Kevesen tudják, hogy február 14-én nemcsak a szerelmesek, de az olvasók is ünnepelnek – Valentin mellett szintén e napon tartják az International Bookgiving Day-t, vagyis a nemzetközi könyvajándékozó vagy "Ajándékozz egy könyvet!" napot. Az ünnep száz százalékban önkéntes kezdeményezés, és célja, hogy annyi gyereknek adhassanak könyvet világszerte, amennyinek csak lehet – így szerettetve meg velük az olvasást. A József Attila Könyvtár Hermann Löns veretes gondolatával ajánlja a könyvbarátok figyelmébe a pénteken esedékes ünnepnapot: "Aki egy jó könyvet ajándékoz, az többet ad, mintha pénzt, kenyeret és munkát adna; az békét, barátságot és boldogságot is ad." 
A kezdeményezés természetesen nem csak az ifjú olvasókra fókuszál: a cél, hogy ne csak gyerekeknek adjunk könyveket, hanem ajándékozzunk bármely családtagnak vagy barátnak; hagyjuk őket olyan helyen, ahol könnyen bárki elérheti – esetleg adományozzunk könyvtárnak, kórháznak vagy más szociális intézménynek, jótékonysági szervezetnek, amelyek maguk is igyekeznek olvasmányokkal ellátni a gyerekeket.
A dunaújvárosi intézmény is csatlakozik a jeles naphoz: február 14-én, pénteken a könyvet kölcsönző gyerekekre meglepetés vár a gyermekkönyvtárban! A felnőtteket egy "titkos szerelem" akcióval csalogatják - a vakrandi könyvtári változatával csábítják Valentin napján, mutatom!

 

(Forrás és fotók: József Attila Könyvtár)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: inspiráló érzések az MMK-ban

DSTV: inspiráló érzések az MMK-ban

2024. jún. 23.

Új kiállítás csalogatja az érdeklődőket a Munkásművelődési Központba, derül ki a DSTV összegzéséből. A vendégek Dorogi József képeiből láthatnak válogatást Inspirációk címmel a közelmúltban nyílt tárlaton. Hangkép.

Szép évadzáró a Dunaújvárosi Vegyeskarral (galériával)

Szép évadzáró a Dunaújvárosi Vegyeskarral (galériával)

2024. jún. 21.

Remek repertoárral lepte meg, szép előadással varázsolta el a kórusmuzsika szerelmeseit a Dunaújvárosi Vegyeskar. Az évadzáró hangversenynek az Intercisa Múzeum immár befedett kertje adott otthont múlt szombaton – a koncert megérdemelten aratott nagy tapsokat.

Móricz 70: csodás gálákkal koronáztak (galériával)

Móricz 70: csodás gálákkal koronáztak (galériával)

2024. jún. 21.

Három, egyaránt teltházas gálával búcsúzott a jubileumi tanévtől az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. A monstre műsoroknak a Bartók színházterme adott otthont múlt csütörtökön, pénteken és szombaton. Csodás élmény az emlékezetes év végén!

DSTV: tárlatvezetés a kúriában

DSTV: tárlatvezetés a kúriában

2024. jún. 21.

Komoly érdeklődés övezi a Mondbach-kúria kiállításait, derül ki a DSTV összegzéséből. A felújított épületegyüttes a közelmúltban különleges meglepetéssel várta a vendégeket – a Pentelei Molnár János műveiből válogatott tárlat új kincsekkel bővült. Hangkép.

Gazdag lesz a Múzeumok Éjszakája – idén is több helyszínen!

Gazdag lesz a Múzeumok Éjszakája – idén is több helyszínen!

2024. jún. 20.

Folytatódik a népszerű kulturális és közösségi sorozat, városunkban az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) készül különleges programokkal szombaton. Minden program nyitott és ingyenesen látogatható – mindenkit szeretettel várnak!

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

2024. jún. 19.

A januári AICA-díjat követően a második rangos művészeti elismerést érdemelte a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D): Deák Nóra nyerte a második Jerger Krisztina-díjat – mégpedig Gróf Ferenc Beleértve a holdat és más égitesteket című kiállításáért. Gratulálunk!

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!