Időjárás: nem beköszön a tavasz, hanem ránk rúgja az ajtót!

Öcaline - 2020. március 9. 16:26

A kedden kezdődő intenzív felmelegedés nyomán csütörtökön már 20 fok körüli értékek lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén lehűlés várható, de kellemes, tavaszias idő ígérkezik.

"Csütörtökön 20 fok!" – ezzel a felütéssel kezdte heti prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. Amint egész nap tapasztalhattuk, a mérsékelt légmozgás mellett jobbára napos idő volt – estére nyugat felől megnövekszik a felhőzet,és kisebb zápor, zivatar is előfordulhat.  A reggeli hűvös időt követően délutánra 10-12 fokos maximumokkal számolhattunk – enyhe, tavaszias volt az idő.
A közeli kilátások némi felmelegedést, de változó időt ígérnek – kedden délutántól nyugat felől ismét komolyabb felhősödéssel, élénkülő északnyugati, majd délnyugati légmozgással, 15 fok körüli csúcsokkal. Az élénk szél enyhébb, de csapadékosabb légtömegeket hoz térségünkbe a friss modellek szerint – szerdán hajnalban és reggel több helyen eshet az eső, majd észak-északnyugat felől csökken a felhőzet. Megélénkül a nyugati szél, és továbbra is 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Kicsattanó tavaszt köszönthetünk csütörtökön: a középtávú előrejelzések specialistája szerint sok-sok napsütésre, igen kellemes időre van kilátás. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 16-18, naposabb területeken a 20 fokot is! Ezzel együtt megélénkül a délnyugati szél, és pénteken újabb csapadékzóna éri el térségünket; gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, zápor. Csökken a nappali felmelegedés, a csúcsérték 11-12 fok körül alakul.
Ez a tendencia érvényesül a hét végén is – szombaton és vasárnap változóan felhős idővel számolhatunk, de akár kiadós napsütés is előfordulhat, igaz, a hét közepén jellemző ragyogásra nem számíthatunk, és továbbra is 10-12 fokos csúcsok lehetnek csak március idusán.

De azért a csütörtök nagyon ott lesz – teljes erőből ragyog a tavasz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!