"Mozogj Otthon, Dunaújváros!" – rajtra készen

spigott - 2020. április 19. 10:01

Remek kezdeményezéssel kereste meg az önkormányzatot Dóczi Zsuzsa, gymstick és fitness instruktor.

A koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak "köszönhetően" rengetegen kényszerülnek arra, hogy négy fal között töltsék el mindennapjaik nagyobbik részét, lényegesen inger- és mozgásszegényebb környezetben, mint azt eddig megszokhatták. Ezen a igyekszik segíteni az a program, melyet városunk önkormányzata, valamint Dóczi Zsuzsa gymstick és fitness instruktor kezdeményezett, nem titkoltan annak reményében, hogy megkönnyítsék azok mindennapjait is, akik életéből már egy ideje eltűnt a rendszeres testmozgás.

A programmal kapcsolatban Barta Endre alpolgármester, valamint Dóczi Zsuzsa tartott pénteken sajtótájékoztatót, ahol megtudhattuk, mi a céljuk a kezdeményezéssel.

"Sajnos a közelmúltban sok tervről le kellett mondanunk a vírushelyzet miatt, viszont Zsuzsát nem úgy ismertem meg, mint aki feladja, s egy nagyon jó ötlettel keresett meg, mely jól illeszkedik a "Maradj Otthon" kampányba, s egy nagyon színes része is lehet. Hiszem, hogy sok embernek fog valós segítséget nyújtani, mert az egészséges életmód most talán még nehezebben fenntartható, mint egyébként" – fogalmazott a városvezető.

Egy-egy epizód körülbelül húsz perces lesz, a bemelegítés után jönnek az erősítő, átmozgató feladatok, végül pedig a nyújtás, árulta el az ötletgazda, aki elmondta azt is, hogy miben segíthetnek az online órák a résztvevőknek.

Miklán Klaudia felvételei

"Kifejezetten a középkorúaknak és az idősebb korosztálynak készült ez a program, annak a rétegnek, mely mozgásszegényebb életmódot folytat. A gyakorlatok nem bonyolultak, nincsenek benne koreográfiák, szökdelések, ugrálások, kifejezetten egy átmozgató tornát végzünk majd, mely erősíti az immunrendszert, javítja a kedélyállapotot, erősíti a szívet, az érfalak rugalmasságát, a csontritkulást meg lehet vele előzni, s akinek esetleg van valamilyen krónikus, vagy akut problémája, az életminőségét tudja vele javítani."

A sorozat április 20-án kezdődik, s a mozogni vágyók hétfőtől péntekig este hat órától a Dunaújváros Televízió műsorán, valamint a DSTV YouTube-csatornáján és közösségi felületén követhetik figyelemmel az online órákat.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.