Dunaújváros Hetilap

Nagyboldogasszonytól Szent István királyig a katolikus közösségben

Öcaline - 2020. augusztus 10. 8:18

Változik a miserend és urnatemető látogathatóság a következő napokban – a közelgő ünnepekre tekintettel több alkalommal várja a híveket a katolikus közösség. Az ünnepi alkalmak miatt módosul a főtemplomi urnatemető látogatási rendje is.

Változik a miserend az augusztus hónapi főünnepeken a dunaújvárosi római katolikus templomokban, tájékoztatta a DO-t a helyi plébánia. Elsőként Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony) főünnepi szentmisére kerül sor, mégpedig augusztus 14-én, pénteken este 18 órától a Krisztus király főtemplomban, valamint augusztus 15-én, szombaton délelőtt 8.30-tól ugyancsak a nagytemplomban, és végül még aznap, vagyis szombaton este 18 órától a Pentele városrészi Szentháromság templomban is.
A fent említett főünnep miatt az augusztus 16-ra eső "évközi" általános vasárnapot csak  augusztus 16-án, vasárnap délelőtt 8.30-kor a Nagytemplomban és 10.30-kor a Szentháromság  templomban ünnepli szentmisével a városi római katolikus közösség.
És még egy hír, jó előre szólunk: a "Szent István király, Magyarország fővédőszentje" főünnepi szentmisére augusztus 20-án, azaz jövő csütörtökön délelőtt 8.30-tól várják a híveket a Krisztus király főtemplomban.

 Az ünnepi időszakban néhány napra megváltozik a nagytemplom alatt található urnatemető látogathatósága is. Így augusztus 15-én (szombaton), augusztus 16-án (vasárnap) és augusztus 20-án (csütörtökön) a temetkezési hely csak hozzátartozói mágneskártyával lesz látogatható a Szórád Márton út felőli lejáraton keresztül, ezeken a napokon 10 és 20 óra között. A hozzátartozói mágneskártya a római katolikus plébánián ügyfélfogadási időben – előállítási áron – kiváltható, a hozzátartozói minőség igazolásával. Más napokon a kegyeleti hely látogathatósága változatlan.

(Forrás: Dunaújváros Római Katolikus Plébánia; fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Közélet

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.