Pontos hétvégében bíznak a focisták

spigott - 2020. augusztus 23. 7:48

A Taksony otthonában folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Mint ismert, nem a legjobban, három vereséggel kezdte az NB III-as pontvadászat idei küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, ám Lőrincz Emil alakulata az előző hét végén megtörte rossz sorozatát, s a Körösladány elleni 4-3-as győzelemmel végre megszerezte első pontjait a bajnokságban. Ez egyben azt is jelentette, hogy a mieink feljöttek a tabella tizenhatodik helyére, s így egy kicsit nyugodtabban készülhettek következő bajnokijukra, melyet ma este fél hattól játszanak a Taksony otthonában.

A DPASE mai vetélytársa a tizenegyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy első meccsét az Újpest II. ellen 1-0-ra elveszítette, majd kiütéses, 8-1-es sikert aratott a Majosi SE otthonában, míg a legutóbbi két fordulóban előbb a Monor, majd a Dabas ellen ért el döntetlent. Nem vár tehát könnyű meccs a dunaújvárosiakra, akik mindenképpen nélkülözni fogják a Körösladány ellen kiállított Barta Barnabást, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Képek: DO-archív

Jó hír viszont, hogy Báló Tamás egymeccses eltiltása viszont lejárt, így a rutinos játékos újra helyet kaphat a DPASE kezdőjében, s van esély arra is, hogy a felkészülés alatt megsérült Lakatos Gergőre is számíthat Lőrincz Emil vezetőedző. Mint arról beszámoltunk, a hét elején egy rutinos, közel száz NB I-es mérkőzést maga mögött tudható hátvédet is igazoltak labdarúgóink Vadász Viktor személyében, s mivel minden engedélye megvan a játékra, amennyiben a szakvezetés úgy dönt, akár már ma este be is mutatkozhat együttesünkben, mely a siker, a három pont megszerzésének reményében vág neki idei ötödik bajnoki mérkőzésének.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.