Vereség Újpesten is

spigott - 2021. január 30. 20:51

Hiába lőtt három gólt az első harmadban, Újpesten is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A dobogóra hajtó UTE vendégeként folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata szombaton este. A két tartalékos gárda csatája előtt a házigazdák tűntek esélyesebbnek, ám a mieink most jól álltak bele a meccsbe, s már a 17. másodpercben sikerült is megszerezniük a vezetést Török Viktor találatával (0-1). A védekezéssel nem sokat törődtek a felek a folytatásban sem, így bőven akadt helyzet mindkét oldalon, melyekből Perkovich a 9. percben egyenlíteni tudott. A Bikák Szappanos góljával válaszoltak erre a 12. percben, ám mindössze 23 másodperccel később Vincze egyenlített, s hiába lőtt Turcotte is pontosan a 15. perc legvégén, 58 másodperccel később ismét egált mutatott az eredményjelző (3-3).

A második felvonásra annyit változott a játék, hogy a lila-fehérek már jobban odafigyeltek védekezésükre, ugyanakkor a Bikák sajnos továbbra sem, így a vendéglátók hamar átvették a vezetést Rafaj góljával, s mikor a 25. percben Varga is bevette az ezúttal kezdő Pinczés Bendegúz ketrecét, már 5-3-ra vezettek a fővárosiak. A mieink helyzete a 33. percben lett még nehezebb, mikor egy hazai emberelőny utolsó másodperceiben Kiss Philip maradt üresen a mieink kapuja előtt, s nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja ziccerét (6-3). A harmadból hátralévő időben mindkét oldalon akadtak még ziccerek, újabb gól azonban már nem született.

Képek forrása: UTE

A záró felvonás egyenlő erők küzdelmét hozta, melyben biztos előnye tudatában nagyon nyugodtan játszhatott az Újpest, míg a mieink próbálkoztak ugyan, de túl sok átütőerő nem volt bennük, s ha el is jutottak Duschek kapujáig, a hazai hálóőr rendre védeni tudott. Akadt dolga persze Pinczésnek is, de a kapuvas is kétszer kisegítette az Acélbikák kapusát. Az utolsó percekre már semmi izgalom nem maradt, egy-egy nagy ziccert még kihagytak a felek, de az eredmény már nem változott, így az UTE végül sima, 6-3-as sikerrel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

UTE – DAB 6-3 (3-3, 3-0, 0-0)

UTE: Duchek – Kiss 1, Selan, Perkovich 1, Sotlar 1 (2), Vincze 1 – Pokornyi, Stadel (1), Kovács S., Nemes (2), Vorobyev – Kovács A., Varga 1, Godó (1), Rafaj 1 (1), Zsigmond (2) – Horváth A., Horváth Á., Rokaly. Vezetőedző: Virág Csaba.

DAB: Pinczés B. – Kovács, Pozsár, St. Pierre, Szappanos 1 (1), Török 1 (1) – Lencsés, Vuorijärvi, Gebei G. (1), Mazurek, Turcotte 1 – Dósa, Nilsson, Azari, Németh, Pihlqvist – Gebei B., Jakabfy S., Pinczés O., Subotic, Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.