Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

"Az én Dunaújvárosom" – már lehet szavazni!

Kölesdi Fanni - 2021. február 4. 8:04

A városalapítás 70. évfordulója alkalmából hirdette meg a József Attila Könyvtár az önkormányzat támogatásával "Az én Dunaújvárosom" című rövidfilm pályázatot. A megméretés most a célegyenesbe fordult – a szakmai zsűri döntése mellett a közönség voksait is várják!

A nevezők maximum 5 perces alkotásokban a mutatták meg, hogy számukra mit is jelent Dunaújváros, ők hogyan látják azt. A pályázat dobogós alkotásaiból közönségszavazást kezdett a kulturális intézmény. 

Voksokra várva

A könyvtár facebook oldalán február 21-ig lehet szavazni az alkotásokra. A részletekről Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester és Tóth Éva, a könyvtár vezetője közös sajtótájékoztatón számoltak be. Mint az intézményvezető kiemelte, elsősorban "élményközpontú" művekre számítottak:
– A filmes alkotópályázatra december 31-ig vártuk a műveket, és ahogy a felhívásban is írtuk, az volt a cél, hogy az alkotók megmutassák másoknak kedvenc helyeiket, élményeiket, pillanataikat – azokat a dolgokat, eseményeket, amelyek megdobogtatják a szívüket. Több alkotás érkezett, amelyekből három tagú zsűri – Barta Endre alpolgármester, Várnai Gyula képzőművész és Szpisák Tamás, a Dunaújvárosi Egyetem oktatója –, valamint természetesen a közönség választja ki a legjobb rövidfilmet. 
A közönségszavazás menetéről megtudtuk, hogy bár az összes munka fölkerült a nagy videómegosztó portálra is, szavazni kizárólag a facebook felületen látható művekre leadott voksokkal lehet!

A felület közvetlen elérhetősége itt!

József Attila Könyvtár (katt) >>

Az alkotók dicséretére

Barta Endre alpolgármester kiemelte, hogy a korábbi Dunaújvárosiak Dala verseny is nagy sikert aratott mind a pályázók mind pedig a közönség körében. Ezen felbuzdulva gondolták úgy, hogy a városlakókat is bevonják a rövidfilmek értékelésébe:

– A tavalyi év, illetve az idei év első része is sajnálatos módon a lezárásokról, illetve a korlátozásokról szól. A kialakult járványügyi helyzet miatt nagyon sok olyan programot kellett lemondanunk, amelyeket kulturális intézményeinkkel közösen álmodtunk meg. Ezúttal azonban egy pozitív dolgot tudunk bejelenteni, hiszen az intézményeinkben dolgozók ez idő alatt is szorgosan tevékenykedtek, hogy a városlakók ne maradjanak program nélkül. Én magam már láttam az alkotásokat, és megérdemlik az alkotók a dicséretet és azt is, hogy időt és energiát fordítsunk rájuk. Én csak biztatni tudok mindenkit, hogy a József Attila Könyvtár facebook oldalán adja le a szavazatát.

Végül, de nem utolsósorban egy fontos tudnivaló: a rövidfilm-pályázat  eredményhirdetése várhatón márciusban lesz.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!