Betilthatják a fáklyafutást

doszerk - 2021. február 20. 13:02

Simane japán tartomány kormányzója kilátásba helyezte, hogy a prefektúrában nem engedélyezi a futást az olimpiai fáklyával, ha nem javul a koronavírusos helyzet a nyári ötkarikás játékoknak otthont adó országban.

Marujama Tacuja figyelmeztetéséről a Kyodo News adott hírt, kiemelve, hogy a tartományi vezető kritikusan értékelte a japán és a fővárosi kormányzatnak a pandémia terjedésének visszaszorítására tett erőfeszítéseit. Marujama sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a váltófutás engedélyezése ügyében egy hónap múlva dönt. Simane prefektúrát május 15-én és 16-án érintené a 121 naposra tervezett olimpiai fáklyafutás, amely március 25-én indul Fukusimából, s a staféta eljut az ország mind a 47 tartományába. Időközben megkezdték a japán egészségügyi dolgozók oltását a koronavírus ellen. Az első szakaszban 40 ezren kapják meg a vakcinát, s március közepére juthatnak el 3,7 millió ágazati alkalmazott első beoltásához, mielőtt szélesebb tömegek is hozzájutnak az oltóanyaghoz - írta beszámolójában az olimpiai ügyekben jártas insidethegames.biz. A 2020-ról ez év nyarára halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, míg a paralimpiai játékok augusztus 24-től szeptember 5-ig zajlanak a japán fővárosban.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.