Lelkileg és pszichésen is rendben vannak a lányok

doszerk - 2021. március 18. 17:13

Elek Gábor szövetségi kapitány szerint lelkileg és pszichésen is rendben vannak a magyar női kézilabda-válogatott játékosai a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai selejtezőtorna előtt.

Kép: women2020.ehf.euro.com/Jozo Cabraja

A válogatott csütörtöki, online sajtóbeszélgetése előtt derült ki, hogy Elek Gábor - aki múlt szerda óta koronavírus-fertőzés miatt karanténban volt - szerda este csatlakozhatott a csapathoz, miután minden tesztje negatív lett. A Ferencváros vezetőedzőjeként is tevékenykedő Elek elmondta, a betegsége enyhe lefolyású volt, és távolléte alatt is folyamatosan kapcsolatban maradt a szakmai stáb tagjaival, Danyi Gáborral és Görbicz Anitával, illetve látta az edzések videofelvételét. Hozzátette, nem hiszi, hogy bármilyen fennakadást okozott volna a kényszerű hiányzása, számára viszont okoz némi nehézséget, hogy felvegye a fonalat, mert 10-11 nap után találkozott ismét személyesen a játékosokkal, és nagyon kevés az idő a torna kezdetéig. "Nagyon jó a hangulat, azt látom, hogy lelkileg és pszichésen is rendben vannak a lányok" - szögezte le Elek.

A magyar válogatott pénteken 17 órától Kazahsztánnal, szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal mérkőzik a győri Audi Arénában. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki. Danyi Gábor kijelentette, a vasárnapi regeneráló edzés óta rendben zajlik a felkészülés, mindenki egészséges várakozással tekint a hétvége elé. "Nem lehet kérdés, hogy győzelemmel kell kezdenünk, de kimondva-kimondatlanul a szerbek elleni, szombati mérkőzés lesz a kulcs" - nyilatkozta.A 19 fős keret 11 tagja a Ferencváros játékosaként csalódottan érkezett a nemzeti csapathoz, ugyanis a montenegrói Buducnost Podgorica ellen múlt szombaton a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A Győri Audi ETO KC vezetőedzője felidézte, hogy az első csapatmegbeszélésen azt kérte, mostantól mindenki a válogatott feladataira összpontosítson. "Ezt nyilván nem lehet egy mondattal elintézni, de másnaptól elkezdtek remekül dolgozni, és a történtek egyáltalán nem okoznak fennakadást az itteni munkában. Nyilván nem voltak boldogok, de nem hátráltatja a munkát, nem láttam csalódottságot. Túltették magukat rajta, és maximálisan a válogatott edzéseire koncentrálnak" - mondta Danyi.

Kép: women2020.ehf.euro.com/Jozo Cabraja

A válogatott másodedzője úgy fogalmazott, a decemberi dániai Európa-bajnokság előtt kialakított és ott használt taktikába nincs lehetőség belenyúlni, és nem is lenne célszerű. "Egy jól kialakított védekezés-támadás koncepciót, arculatot szeretnénk még jobbá tenni és még hatékonyabban játszani, illetve a meglepő dolgainkat akarjuk jobban, hatékonyabban és eredményesebben felhasználni" - magyarázta. Bíró Blanka közölte, mindenki nagyon elszánt, és nagyon látszik a csapaton, hogy mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt, hogy ezen a hétvégén a válogatott sikeres legyen. A Ferencváros BL-kudarcára utalva kijelentette: mindenki tisztában volt azzal, ha ezt a terhet cipelik, és magukkal hozzák erre a hétre, az semmiképpen nem lesz jó. "Ezt most félre kell tennünk, itt a magyar válogatottért és a magyar kézilabdáért kell küzdenünk. Nagyon látszik mindenkin, hogy próbál ezen az úton haladni" - nyilatkozta a kapus. Bíró úgy vélekedett, szerinte "óriási mínusz", hogy a világjárvány miatt zárt kapuk mögött kell játszaniuk, de az elmúlt hónapokban már megszokták a helyzetet, és azt, hogy jobban hallják egymás hangját a pályán. "Ha ez az ötezres aréna tele lenne hétvégén, az sokkal nagyobb lendületet tudna adni. A BL-ben is hiányzott, és bár a vírushelyzet miatt sok akadályba ütközünk, ezeken nem szabad rágódnunk, félre kell tennünk, és csak a feladatra összpontosítani" - mondta a kapus.

Kovacsics Anikó kifejtette, nem nagyon foglalkoztak Elek Gábor távollétével, hiszen a munkán nem változtatott, de örülnek, hogy immár teljes a szakmai stáb. "Ez egy hárommeccses hétvége lesz, annak ellenére, hogy mindenki a szombatra készül. Az eredmények úgy is alakulhatnak, hogy mindhárom meccs nagyon fontos lesz, és semmi nem dől el szombaton. Végig élesnek kell lennünk" - magyarázta az FTC irányítója. Lukács Viktória közölte, mindenkinek az olimpiai szereplés az álma, de a kijutás lehetőségét senki nem teherként éli meg. A győri jobbszélső hozzáfűzte, nem hiszi, hogy ilyesfajta problémájuk lenne, mert jelenleg jó a hangulat, és nagyon egyben van a csapat. "Van segítségünk is, egy coaching csapat minden második nap foglalkozik velünk, és akinek szüksége van rá, egyénileg is tud velük beszélgetni" - árulta el Lukács.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.