Trenka János: "Zsófi alapos munkát végzett!"

doszerk - 2021. július 22. 19:14

Remekül sikerült a pódiumedzés a tokiói olimpián szereplő Kovács Zsófiának, aki immár második alkalommal vesz részt az ötkarikás játékokon.

A DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásznőjének teljesítményét helyszínen tartózkodó edzője, Trenka János úgy jellemezte: "alapos munkát végzett. - Nagyon szépen összeszedetten dolgozott Zsófi, tényleg nagyon minimális, apró pontatlanságok voltak, nem is igazán van min javítani. Nagyon alapos munkát végzett minden szeren, szépen teljesített mindenhol. Trenka János elmondta, Kovácsnak az elmúlt napokban már maximálisan sikerült átállnia a távol-keleti időzónára, így ez nem okoz problémát számára. - Nincsen semmi gond ilyen téren, azt gondolom, Zsófinak ez jól ment, most egy kicsit éjszakai járatban vagyunk, ez még szerintem könnyebb is számára, legalábbis én ezt veszem észre rajta.

Képek forrása: MTI/Czeglédi Zoltán

A szakember szerint látni, hogy vannak ügyes, kiváló tornászok, egyes szereken és összetettben is, de igyekeznek csak a saját gyakorlataikra fókuszálni. Ezt a kétszeres Európa-bajnok sportoló is így gondolja: - Nem figyeljük az ellenfeleket, de nem is akarjuk. Sok jó tornász van, hiszen ez egy olimpia, de ezt leszámítva tényleg csak magunkkal foglalkozunk. Jól vagyok, nagyon koncentráltnak érzem magam, telnek a napok az edzés-alvás-étkezés háromszögben.

Részletes program a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) tájékoztatása szerint, tokiói olimpia (helyi idő szerint, – 7 óra)

Július 24. férfi selejtező, 10:00-22:00
Július 25. női selejtező, 10:00-22:00
Július 26. férfi csapat döntő, 19:10-22:00
Július 27. női csapat döntő, 19:45-22:00
Július 28. férfi egyéni összetett döntő, 19:15-22:10
Július 29. női egyéni összetett döntő, 19:50-22:10
Augusztus 1. szerenkénti döntők, első nap, 17:00-20:00 (férfi – talaj & lólengés, nők – ugrás & felemáskorlát)
Augusztus 2. szerenkénti döntők, második nap, 17:00-19:15 (férfi – gyűrű & ugrás; nők – talaj)
Augusztus 3. szerenkénti döntők, harmadik nap, 17:00-19:15 (férfi – korlát & nyújtó; nők – gerenda)

(MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.