A szárítógép helyes használata kevesebb gyűrődést hagy maga után

doszerk - 2021. november 17. 19:29

Sok embernek okoz problémát megtalálni a leghatékonyabb módszert a ruhaneműik szárítására, különösen a hidegebb hónapokban. Nincs is rosszabb, mint egy adag frissen mosott ruha, amelynek száradása túl sokáig tart, és tartósan nedves, dohos szaga van. (X)

Az onlineMárkaboltok szárítógépei gyors és kényelmes módot kínálnak a ruhák szárítására, és pontosan ez az oka annak, hogy manapság a legtöbb háztulajdonos nem tud létezni nélkülük. Bár a szárítógépből naponta kikerülő ruhamennyiség ijesztő lehet, a szárító használata nem az. Nos, legalábbis a legtöbb ember azt gondolja. Alapvetőnek tűnhet, de kiderül, hogy van néhány dolog, amit mindannyian rosszul csinálnak – még akkor is, ha évtizedek óta mosnak.

Ha önnek is elege van a ráncos ruhadarabokból, vagy egyszerűen nincs ideje a levegőn szárítani, szánjon egy percet a ruhaszárító helyes használatának megtanulására.

Mit lehet és mit nem szárítógépben szárítani?

Bármely ruha, amelynek címkéjén a szárítógép szimbólum látható, biztonságosan szárítható gépben, míg a tilos jelzéssel ellátott ruhákat a legjobb természetes módon kiteregetni. Általában ilyenek a gyapjú jumperek, selyemruhák és melltartók, mivel az anyaguk meggyengülhet és megsérülhet a gépi szárítás közben. De még ide sorolhatók a bársony, a csipke, a bőr, illetve a velúr ruhaneműk; a táskák; a fürdőruhák; a futócipők; valamint bármi, ami flitterrel vagy felvarrt részletekkel díszített.

A farmerek is kissé összezsugorodhatnak, de ha a szárítógépből való kivételük után azonnal kinyújtjuk és meghúzzuk őket, miközben még forrók, általában vissza tudjuk állítani a megfelelő méretüket.

Praktikus tanácsok, melyek megfogadásával a legtöbbet hozhatja ki a szárítógépéből

1. Szánjon pár percet arra, hogy elolvassa a kézikönyvet, ami által megismerheti a gépe képességeit, és hogy mit jelentenek a különféle programok. Miután az alapinformációk birtokába jutott, akkor már tudatában lesz annak, hogy mely anyagokat milyen hőfokon lehet szárítani. Ennek a figyelembevétele ugyanis egy igazán sarkalatos pont lehet, hiszen a túl forró fokozat hozzájárulhat a ruhák összezsugorodásához és károsodásához.

2. Fontos megjegyeznie, hogy ne terhelje túl a szárítógépét, mivel a hatékony száradáshoz a ruháknak helyet kell biztosítani, hogy szabadon mozogjanak. 

3. Időpazarlásnak tűnhet kirázni a cuccokat, mielőtt bedobná a gépbe, de ez valóban segít megelőzni a gyűrődéseket és lerövidíteni a száradási időt.

4. Ha különböző súlyú ruhaneműket mosott együtt, mint például nehéz pamut törölköző illetve pizsama, akkor ajánlatos kettészedni és úgy megszárítani őket. 

5. A program végeztével érdemes a lehető leghamarabb kipakolni a gépből, hogy elkerülje, hogy a ruhák meggyűrődjenek.

6. Annak érdekében pedig, hogy a ruhaszárítója hosszú évekig kitartson, pár dolgot fontos időnként megtennie. Ilyen például a szöszcsapda megtisztítása vagy a szellőzőcsövek ellenőrzése.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.