Eddig is siker az adománygyűjtés – és hamarosan akcióba lépnek az autós Mikulások!

Öcaline - 2021. december 3. 18:32

Szépen gömbölyödik a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak kezdett adománygyűjtő akció: az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közösségi kezdeményezésén a felkínált ajándék-lehetőségek javára már érkezett foglalás, egyéb felajánlások is érkeztek, ráadásul a Mikulások hétfőn különleges akcióval is készülnek!

"Szeretne örömet szerezni egy rászoruló családnak karácsonykor? Itt a lehetőség!" – napra pontosan két hete jelentkeztünk a tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdult felhívásunkkal; aki nem olvasta, most megteheti!

Levelek a Jézuskának – ajándékok a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak (katt) >>

Amint a felhívásban is szerepel, az alapcél változatlan – és lényegében a tavaly kipróbált/bevált szisztémán sem változtattunk: közösségi adománygyűjtő akciónk révén szebbé szeretnénk tenni az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményeként működő Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak karácsonyát.

Vannak még "szabad" ajándékok!

Az intézmény munkatársainak közreműködésével már fel is mértük az igényeket – e téren is bevált eszközhöz folyamodtunk: a gyerekek, famíliák levelet írtak a Jézuskának, ebből megszületett az a kívánságlista, amely egy-egy elemét idén is jótékony célú ajándékozóink válthatják valóra. 
Felhívásunk összesen 25 kívánság teljesítését célozta – és örömmel jelentjük, mára alaposan megcsappant a még szabadon választható adományok köre. Máris mutatom!

Lányok

5 éves – interaktív baba
6 éves – cumis baba 
2 éves – baba
4 éves – cumis baba, hozzá kiegészítőkkel
10 éves – fésülhető dinoszaurusz
5 éves – Jégvarázs baba
4 éves – Minnie Mouse plüss és színező

Fiúk

2 éves – szobahinta 
13 éves – távirányítós Mercedes
9 éves – távirányítós autó

Minket is meglepett, de ezúttal a fiúknak szóló ajándékoknak volt (eddig) nagyobb keletje, ezzel együtt persze sok kislány ajándékot is befoglaltak a jótét lelkű adományozók! Aki a fenti listából konkrét adomány javaslattal élne, az alábbi címen máris megteheti!

Máris írok a Mikulásoknak! (katt) >>

Mindezek után következzen néhány szívmelengető történet – az a közös bennük, hogy mindegyik közvetlenül és hangsúlyosan kapcsolódik a kezdeményezéshez. Az egyik, hogy immár eldőlt, a gyűjtésbe idén is bekapcsolódnak az autós Mikulások.

Egyrészt ezúttal is szerepet vállalnak a program népszerűsítésében – méghozzá, naná, Mikulás napján, méghozzá egy kabrió Mikulás felvonulás formájában. Eddig 5-6 járgány részvétele biztos, de a létszám a következő napokban még változhat: amennyiben az időjárás kegyes lesz, lehúzott tetővel gurulnak végig a városon december 6-án délelőtt, és több megállót is terveznek a nagyáruházak, óvodák, közösségi terek környékén. 
A Mikulások emellett idén is segítenek majd az ajándékok összegyűjtésében, valamint az akciót záró átadás-átvétel ceremóniáján is részt vesznek.

Folytatódik a gyűjtés is!

És ha már az ajándékoknál tartunk: örömmel jelentjük, hogy a kívánságlistán feltüntetetteken túl is több szép felajánlás érkezett a korábbi összeállítás azon passzusához kapcsolódva, miszerint célzott adományok mellett egyéni ajándék-ötleteket is elfogadunk. Volt, aki bontatlan pelenkacsomagot, más bébiételt ajánlott fel, akadt, aki színezőt és ceruzát csempészett az ajándék mellé (kisvonatost!), megint más a kívánságlistán szereplő Tolkien-mű mellé a szerző új, Az elveszett út és más írások című gyűjteményes kötetét ajánlotta fel. Örömteli meglepetéssel szolgált a Munkásművelődési Központ csapata – az intézmény munkatársai minden családnak felajánlottak egy-egy karácsonyi ajándékcsomagot, teljesen egyforma tartalommal. Volt, aki egy légzésfigyelő készülékkel szállt be az adománygyűjtő akcióba, volt, aki a Családok Átmeneti Otthona ünnepi fénybe öltöztetésében segített adománnyal. Örömmel jelentjük, hogy a műhelyünket működtető DS Média 100 ezer forintos kontingenst ajánlott fel – az összeget a program során opcionálisan ajándékvásárlásra vagy tartós élelmiszer beszerzésére fordíthatjuk.
Apropó, tartós élelmiszerek: e téren fontos tudnivaló, hogy amint arról már beszámoltunk, idén a járványügyi előírások miatt nem lesz lehetőség ruha- és játék adományok ajándékozására az otthon lakóinak, de az ajándékgyűjtő akcióval párhuzamosan tartós élelmiszergyűjtő akciót is indítunk. A fenti e-mail címen lehet jelezni a felajánlásokat, viszont fontos, hogy az közösségi kezdeményezésnek ebben a körében csapatunk kizárólag közvetítői feladatot vállal.   

A jelszó továbbra is változatlan: csatlakozz egy jó ügyhöz – ajándékozz a DO/DSTV stábjával és az autós Mikulásokkal!

(Illusztráció: autós Mikulások)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Keresd magad a galériában, aztán irány a Vasmű út!

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.