Gólzáporos évzáró Szekszárdon

spigott - 2021. december 5. 14:56

Már az első felvonásban négy találatnak örülhetett, s végül magabiztos, 5-2-es győzelemmel hozta el a három pontot Szekszárdról a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A tavaszi első fordulóból előrehozott mérkőzéssel zárta az NB III-as pontvadászat 2021-es kiírását a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melyre nem várt könnyű mérkőzést a Szekszárd otthonában ma délután egy órától.

Varga Balázs együttese ezzel együtt persze a sikert tűzte ki maga elé, s ennek megfelelő elszántsággal is vágott neki a meccsnek, s már a 7. percben meg szerezte a vezetést, miután Tóth Ákossal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, s a hazai piros lappal színesített büntetőből Papp Máté meglőtte a mieink első találatát (0-1). Az emberelőnybe került dunaújvárosi alakulat érthetően nem is akart leállni, a 15. percben Villám lövése talált utat a hazai kapuba, majd hat perccel később Dorogi mattolta fejjel a szekszárdiak kapusát, így korán eldőlni látszott a meccs (0-3). Főleg úgy, hogy a 35. percben Tóth Ákos is feliratkozott a góllistára, ám ennek ellenére sem nyugodhattunk azért meg teljesen, a 37. percben kezezés miatt Hegedűst is kiállította a játékvezető, ráadásul a megítélt szabadrúgásból szépített a hazai csapat (1-4).

Képek: DO-archív

Labdarúgóink ezzel együtt is magabiztos előnyből várhatták azért a második felvonást, melyet ismét remekül kezdte, hiszen Tóth Ákos második találatával már a 47. percben visszaállították korábbi előnyüket (1-5). A házigazdák a tetemes hátrány ellenére sem adták fel azért a küzdelmet, ám hiába szépítettek az álláson a DPASE gárdája a véghajrában már magabiztosan őrizte előnyét, s végül 5-2-es győzelmet aratva erősítette meg második helyét a bajnoki tabellán.

Szekszárdi UFC – DPASE 2-5 (1-4)
A DPASE gólszerzői: Tóth 2, Papp, Villám, Dorogi.

DPASE: Pokorni - Villám, Hegedűs, Papp, Molnár – Barna (Ságodi, 88.), Dorogi, Balogh (Szepessy, 88.) – Székely (Hompót, 76.), Novák, Tóth. Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.