Válassz minőségi nemesfa ajtót, amely tökéletesen passzol az ajtónyílásba!

doszerk - 2021. december 20. 16:44

Az ajtók fontos dekorációs elemek otthonainkban, de emellett funkcionálisan is meg kell felelniük az elvárásoknak. (X)

Ez akkor valósulhat meg, ha tökéletesen illeszkednek az ajtónyílásba és készítésükkor a fal vastagsága is pontosan lett meghatározva.

Hogyan határozd meg a megfelelő méretet?

Elég kellemetlen helyzet, ha a frissen megvásárolt beltéri ajtók sehogy sem passzolnak be a helyükre. Hogy ezt elkerüljük, pontos számításokra van szükségünk és szembe kell néznünk azzal a ténnyel is, hogy könnyen előfordulhat, hogy az előre gyártott ajtók nem fognak megfelelni nekünk.

Könnyű a dolgunk akkor, ha új ház készül, hiszen az építész pontos terveket alkot, amelyek alapján minden adat, még az ajtó mérete, nyitásiránya is rendelkezésre áll, természetesen azzal az információval együtt, hogy melyikből hány darabra lesz szükség. A kiviteli tervben ugyanis mindezek az adatok szerepelnek. 

Eggyel nehezebb helyzettel szembesülünk abban az esetben, ha csak engedélyezési terv áll rendelkezésünkre, de szerencsére ennek alapján is összeállítható a lista. Habár abban az esetben, ha már kész épületrészek felépültek, akkor szerencsés megtartani a helyszíni szemlét is, a teljes precizitás érdekében. Ne feledjük, hogy a pontosság elengedhetetlenül fontos része a feladatnak!

Amennyiben a helyszínen kell meghatározni a pontos méreteket, akár félig kész, akár régebbi épület esetén, fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen konkrét adatokra lesz szükség. Az egyik ilyen a falnyílás szélessége (Sz), a másik a falnyílás magassága (M), végül a harmadik a falvastagság (FV). Ezzel a három mérettel precízen meghatározhatjuk, hogy mekkora ajtóra lesz szükségünk. Ha garanciára vágyunk, hogy a mért méretek és az elkészült beltéri ajtó adatai tökéletesen egyezni fognak, akkor kérjünk segítséget az Ajtóház szakembereitől!

Nem mindegy, hogy jobbos vagy balos!

Nem szabad elfelejteni, hogy nagyon fontos az ajtó nyitásiránya is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy jobbos vagy balos ajtó kerül az adott nyílásba. Az elnevezés azt mutatja meg, hogy a pántok az ajtó melyik oldalán helyezkednek el. Ennek megfelelően a balos ajtónak a bal, a jobbosnak pedig a jobb oldalán lesz a rögzítés, ha a pánt felőli oldalról nézzük.

Miért válaszd a nemesfa ajtókat?

Az Ajtóház nemesfa ajtói prémium minőséget képviselnek a beltéri ajtók között, hiszen ezek az ajtók egyesével és kézzel készülnek! Mivel nem gyártósoron készítik őket egy kaptafára, ezért gyakorlatilag bármilyen méret, s emellett természetesen szinte bármilyen dizájn is megvalósítható, kezdve a klasszikustól, egészen a legmodernebb stílusig.

A nemesfa ajtók különleges és egyedi fa megjelenésükkel mindenkit elkápráztatnak és bármilyen stílusú otthonban tökéletesen megállják a helyüket, miközben a fának köszönhetően természetességet, ugyanakkor exkluzivitást is kölcsönöznek az enteriőrnek.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!