Dunaújváros Hetilap

Szabó Zsolt: "... sok lakossági kérést sikerült teljesíteni"

doszerk - 2022. január 18. 8:27

A Technikum városrész problémáira igyekszik megoldást találni a körzet képviselője – Szabó Zsolt a hátráltató tényezők ellenére is eredményesnek ítélte a tavalyi évet, és komoly terveket dédelget.

Az illegális parkolás felszámolása, a köztéri berendezések kihelyezése és az útkarbantartás. Ez csak néhány példa mindabból, amit a tavalyi évben sikerült megvalósítani a Technikum városrészben. Mindez azonban csak a kezdet, az idei évben is számos terve van Szabó Zsoltnak, a körzet képviselőjének: 
– A város anyagi helyzetét és a folyamatosan elénk gördülő problémákat figyelembe véve azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a tavalyi eredményekkel. Természetesen mindig lehet még többet és jobban csinálni, de számos itt lakó dunaújvárosi kérésnek tudtunk eleget tenni és több problémára is találtunk megoldást.
Közel másfél millió forint értékben szereztek be és helyeztek ki köztéri berendezéseket – padokat és kukákat –, emellett parkolóhelyek kialakításával sikerült visszaszorítani az illegális parkolást. A képviselő kiemelte, hogy a kézzel fogható eredmények mellett büszke arra, hogy sikerült színes programot szervezni a körzeti óvodában gyereknap alkalmából, és a hagyományokhoz híven idén is feldíszítették a körzet karácsonyfáját. 
Az idei év terveiről így fogalmazott a körzet képviselője: 
– A tavalyi év tapasztalatai és a lakossági kérések alapján tervezem az évet. Büszke vagyok az eddigi eredményekre, de az csak a kezdet, idén sokszorosan szeretném ezt felülmúlni.

DMJV Önkormányzata 
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A honvédelem napján is a békéről beszélünk

A honvédelem napján is a békéről beszélünk

2024. máj. 28.

1992-től a kormány határozata alapján minden évben megünnepeljük a magyar honvédelem napját. Dunaújvárosban is sok éves hagyomány, hogy a '48-as emlékműnél emlékezést és koszorúzást rendeznek.

Az összefogás szüli a közös sikereket

Az összefogás szüli a közös sikereket

2024. máj. 27.

Lakossági fórumot tartott Újtelepen, a Waldorf iskola tornatermében Tóth Kálmán, a 9-es, és Orosz Csaba, a 10-es választókerület képviselője még múlt kedden.

DSTV: fényes búcsú a várostól

DSTV: fényes búcsú a várostól

2024. máj. 27.

Folytatták a szép selmeci hagyományt a Dunaújvárosi Egyetemtől búcsúzó hallgatók, derül ki a DSTV összegzéséből. A diákélet fontos mérföldköveként lámpás-fáklyás felvonulás, vagyis a Szalamander formájában vettek búcsút a várostól és az alma matertől. Hangkép.
 

DSTV: együtt a vészívók ellen

DSTV: együtt a vészívók ellen

2024. máj. 26.

Számolják, figyelik és lehetőség, illetve igény szerint irtják is a szúnyogokat a város területén, derül ki a DSTV összegzéséből. Az önkormányzat felkészült a szúnyoggyérítésre, ám a lakossági beavatkozás is nagyon fontos a vészívók életterének csökkentése érdekében. Hangkép.

Felmérték a város teljes faállományát

Felmérték a város teljes faállományát

2024. máj. 24.

Egy közvetlen európai uniós pályázatnak köszönhetően tavasszal elindult városunkban az Urbact program Biodiver City projektje, ami 9 európai ország, 10 városával együtt kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire. Ehhez a projekthez kapcsolódóan most egyetemisták látogattak Dunaújvárosba.

Korlátozás is, új parkolók is – a lakók kérésére

Korlátozás is, új parkolók is – a lakók kérésére

2024. máj. 22.

Új parkolókat alakítottak ki a Táncsics Mihály utca és a Balogh Ádám utca által határolt belső udvarban. Az elkészült munkálatokról Szabó Zsolt, a terület önkormányzati képviselője beszélt, aki a jövőbeli tervekről is tájékoztatott.

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

2024. máj. 21.

Az Európai Unió Régiók Bizottsága azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy az Európa napon világítsák ki központi épületeiket és ezzel emlékeztessenek arra, hogy egy hónap van vissza az európai választásokig. Dunaújváros is csatlakozott a felhíváshoz.