Lehűléssel, változékony idővel búcsúzik a tél

Öcaline - 2022. február 21. 9:43

Eső, de még hózápor is lehet az idei tél utolsó teljes hetében a DO időjárási szakértőjének előrejelzése szerint. És erős szél lesz, mint az elmúlt hetekben már sokszor.

"Eső, szél!" – lakonikus összegzéssel kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője. Változékonynak ígérkezik a mai nap: a párás, több helyen ködös reggelt követően északnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. Az északi hegyekben havas eső, de még akár futó hózápor is előfordulhat. A szél északnyugatira fordul, és többfelé újra megerősödik – 5 és 11 fok között változhat a hőmérséklet.
A közeli kilátások hasonló időt ígérnek a friss modellfuttatások szerint: kedden a szeles idő nyomán újabb felhőátvonulások várhatók, ennek nyomán elszórtan fordul elő zápor, a hegyekben hózápor. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél – hűvös reggelt követően a hőmérséklet csúcsértéke 7-12 fok között alakul délután.
A folytatásban is változékony idő várható: szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a délelőtti órákban északon többfelé, máshol szórványosan valószínű eső, zápor – a hegyekben továbbra is havas eső, hózápor lehet. Kitart az erős, helyenként viharos szél, és a fagyos reggel után maximum 10 fokot mérhetőnk nap közben, igaz, ezt sokkal hűvösebbnek érezzük a metsző szél miatt. A markáns hidegfront várhatóan a hét közepén ér véget a középtávú előrejelzések specialistája szerint – csütörtökön, majd pénteken is változóan felhős időre van kilátás, csütörtökön számolhatunk több napsütéssel. Reggelente gyenge fagy valószínű, délutánonként 10-12 fok ígérkezik.
A hét végén újabb hidegfronttal számolhatunk, szombaton és vasárnap felhős, többnyire borult idő lesz, hűvös reggelekkel, nap közben 7-8 fokos csúcsokkal. 

Ebben a periódusban csapadék nem valószínű – de barátságtalan idővel búcsúzik a tél.

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban!