Itthon javíthatnak a labdarúgók

spigott - 2022. április 24. 7:30

Továbbra is tartalékosan, de hazai környezetben törheti meg rossz sorozatát a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászatban.

Kép: DO-archív

Láthatóan gödörbe került az elmúlt fordulókban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely legutóbbi négy meccsén mindössze egyetlen pontot szerzett, s bár még tartja második helyét a tabellán, előnye minimálisra csökkent a harmadik Balassagyarmathoz képest, mely az előző fordulóban éppen a mieink ellen tudott 3-1-es győzelmet aratni. Az a találkozó ráadásul újabb áldozatokkal járt a dunaújvárosiak számára, ugyanis Báló Tamást kiállították, s egymeccses eltiltást kapott, míg Jakab Dávid összeszedte ötödik sárga lapját, így rá sem számíthat a Varga Balázs vezetőedző a gárda következő mérkőzésén.

Mely ráadásul finoman szólva sem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis a mieink ellenfele a tabella negyedik helyén álló Makó együttese lesz ma délután öt órától. Az újonc makói alakulat remekül szerepel az idei szezonban, egy ideig vezette is a bajnokságot, s bár azóta visszacsúszott, a jelenlegi negyedik helye is megérdemli az elismerést. Labdarúgóink mai ellenfele legutóbbi két meccsét megnyerte, s Dunaújvárosban is ez a célja, ugyanakkor a mieink mindenképpen szeretnének kilábalni hullámvölgyükből, s ha már a bajnoki címre nincs esélyük, legalább a második helyüket szeretnék megtartani.

Varga Balázs vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a már korábban említett Jakab és Báló mellett Szepessy szintén eltiltás, Kesztyűs és Tóth sérülés, míg Barna betegség miatt nem léphet pályára a Dunaújvárosi Stadionban sorra kerülő összecsapáson.

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.