Dunaújváros Hetilap

Három ünnepi köszöntés a közgyűlés előtt

Öcaline - 2022. július 13. 10:46

Ünnepi esemény előzte meg a rendkívüli közgyűlést a Városházán délelőtt: a több rangos erőpróbán jelentős sikereket elért sportolóink mellett a menekültellátás terén jeleskedők, valamint a nyugállományba vonuló dr. Deák Mária főosztályvezető munkáját is megköszönte  Pintér Tamás polgármester.

Személyes hangütésű köszöntővel kezdte a rendkívüli közgyűlést a város első embere – mint kiemelte, több területen is olyan teljesítmények születtek a közelmúltban, amelyekre méltán lehet büszke az egész város közössége.

Sportolók elismerése

A sort a tornászokkal kezdte Pintér Tamás; sportolóink legutóbb az országos bajnokságon remekeltek – hárman összesen tizenegy dobogós helyezéssel öregbítették a DKSE és a dunaújvárosi tornasport hírnevét. Kovács Zsófia három arannyal (ugrás, felemáskorlát, egyéni összetett), egy ezüsttel (gerenda) és egy bronzzal (talaj) zárt, Mayer Gréta két arannyal (gerenda, talaj), egy ezüsttel (felemáskorlát), és egy bronzzal (egyéni összetett), míg Makovits Mirtill két bronzot (egyéni összetett, gerenda) szerzett. Nem csak a hazai mezőnyben remekeltek tornászaink: Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Makovits Mirtill – Székely Zója és Szilágyi Nikolett társaságában – a magyar női tornászcsapat tagjaként a dobogó legfelső fokára állhatott az első ízben megrendezett Austrian Openen. A rangos megméretésen Kovács Zsófia egyéni összetettben sem talált legyőzőre. Ezt megelőzően a szlovéniai Koperben rendezett Világkupán is sikert sikerre halmoztak a dunaújvárosi versenyzők: Kovács Zsófia három aranyéremmel, Mayer Gréta két értékes bronzzal zárta a megméretést.
A felnőtt mezőny mellett az utánpótlás vonalon is szép sikernek örülhet a DKSE torna szakosztálya – az ünnepségen szintén köszöntötték Czifra Bettina Lilit, aki a közelmúltban rendezett ifjúsági bajnokságon tarolt. A magyar női tornászok utánpótlásának legfényesebb csillagaként egyéni összetettben is győzött, majd felemáskorláton, gerendán és talajon szerzett aranyérmet. Az ünnepségen külön köszöntötték edzőiket, Trenka Jánost és Badics Rékát is.
Emlékezetes sorozatot produkált, remek teljesítményt nyújtva a világbajnoki dobogó második fokán fejezte be a rangos erőpróbát a magyar női vízilabda válogatott  a Budapesti Vizes Világbajnokságon – a nemzeti együttest négy dunaújvárosi sportoló, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine és Szilagyi Dorottya erősítette, mindannyian remek játékkal vették ki részüket a sikerből. Az ünnepségen Garda Krisztina és Gurisatti Gréta képviselte az ünnepelteket, Dorka és Geraldine igazoltan maradt távol a köszöntésről.

Köszönet a segítségért

A sportolók köszöntése után azoknak mondott köszönetet Pintér Tamás, akik tevékenyen kivették részüket a orosz invázió miatt városunkba érkezett ukrajnai menekültek ellátásából. Mint  a város első embere hangsúlyozta, köszönet illeti a civil szervezetek aktivistái mellett a dunaújvárosi óvodák és bölcsődék, valamint a védőnői hálózat és az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársainak áldozatos munkáját.  A polgármester külön is köszönetet mondott Feth Katalinnak, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete vezetőjének, valamint Müller Bernadettnek, az Útkeresés intézményvezető helyettesének.
Pintér Tamás kiemelte: a Széchenyi kollégiumban kialakított bázison folyó, a menekültek ellátását segítő munka nemcsak országos viszonylatban bizonyult példaértékűnek, de elnyerte a helyszínre látogató ENSZ-delegáltak, valamint a Helsinki Bizottság és a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőinek elismerését is.

Könnyes búcsú a főosztályvezetőtől

Végül, de közel sem utolsósorban szó szerint könnyfakasztó monológgal köszöntötte a polgármester dr. Deák Máriát, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának nyugállományba vonuló vezetőjét. Mint hangsúlyozta, szakmailag kifogástalan munkát végző, segítségnyújtásra mindig kész, empatikus vezető búcsúzik a hivatali munkától – dr. Deák Mária és munkája nagyon hiányzik majd a Városházáról.
A köszöntöttek tiszteletére Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester mondott pohárköszöntőt a közgyűlési terem előtt – méltatva mind a sportolók és a menekültellátás segítői, mind a távozó főosztályvezető kiemelkedő tevékenységét.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.