Hasznos tanácsok az egészséges fogyáshoz

doszerk - 2022. július 24. 17:45

Ma már számos cikk és beszámoló olvasható a fogyást segítő diétákkal kapcsolatban az interneten. Azonban ezek gyakran nem hatásosak, nem lehet velük tartós eredményt elérni. Mi a tartós és egészséges fogyás titka? Cikkünkből kiderül. Segítünk elérni az álomalakot. (X) 

Az egészséges fogyáshoz elengedhetetlen a kellő motiváció, a rendszeres testmozgás, a megfelelő folyadékfogyasztás és a helyes táplálkozás. Ezek együttesen járulnak hozzá a testsúlycsökkenéshez és a vágyott alak megtartásához. A fogyókúra folyamata gyorsítható a GENIX fogyókúrás étrend-kiegészítővel.

Érdemes többféle sportot kipróbálni az ideális változat megtalálásához

A motiváció azért rendkívül fontos, mert nélküle a tanácsok és a segítségek nem érnek semmit. A fogyni vágyónak akarnia kell a változást, melyhez elengedhetetlen a hosszú időn át meglévő motiváció. Motivációra tehát mindvégig szükség van.

A rendszeres testmozgásra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hozzájárul a tartós fogyás eléréséhez. Kiváló zsírégető sport például a futás, a kerékpározás és a gyaloglás. A választás során feltétlenül arra kell törekedni, hogy élvezetes legyen az edzés, hiszen hosszú távon csak így építhető be a hétköznapokba. Természetesen nem egyszerű megtalálni az ideális mozgásformát, szóval érdemes többféle változatot kipróbálni. Ezt követően pedig a tapasztalatok alapján meghozni a megfelelő döntést.

A szükséges folyadékmennyiség egyénenként eltér

Mindemellett fontos a megfelelő folyadékfogyasztás. Ez nem cukros üdítőket jelent, hanem vizet. A szükséges folyadékmennyiség egyénenként eltér. A bőséges folyadékfogyasztásra a magasabb rostbevitel miatt is szükség van. Továbbá az étkezésre is oda kell figyelni. 

Érdemes naponta 4-5 alkalommal sort keríteni rá. Célszerű előnyben részesíteni a zsírszegény termékeket, például az alacsony zsírtartalmú tejet vagy sajtot. Mindemellett elengedhetetlen, hogy naponta többször is gyümölcs és zöldség kerüljön a tányérra az ásványianyag-, vitamin- és rosttartalmuk miatt.

A sikeres fogyás érdekében kerülni kell az átmeneti megoldásokat

Mindemellett kerülni kell a felesleges kalóriabevitelt. El kell hagyni a cukros üdítők és az alkohol fogyasztását, valamint mellőzni kell a nassolást. Az alkoholfogyasztást azért érdemes hamar mellőzni, mert 1 gramm alkoholban körülbelül annyi kalória van, mint 1 gramm zsírban.

A sikeres fogyás érdekében kerülni kell az átmeneti megoldásokat, ehelyett teljes életmódváltásra kell sort keríteni. Továbbá nem szabad azonnali eredményt várni, hiszen a fogyás egy hosszabb folyamat, ami motivációt, energiát és időt igényel. Az ideális fogyási ütem hetente 0,5-1 kg. Az önsanyargató diétákat pedig érdemes elkerülni, hiszen akár még nagyobb mértékű elhízást is eredményezhetnek. Ezek helyett az életmódváltásra érdemes figyelmet fordítani, mellyel elérhető a vágyott alak.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban!