Ha állást szeretnél, pszichológiai téren is fel kell készülnöd!

doszerk - 2022. augusztus 29. 9:02

Nemcsak az állásinterjúra, hanem már a munkakeresésre is megfelelően fel kell készülnünk. (X) 

Vegyük át pontosan, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy egyáltalán megtaláljuk álmaink munkáját. Kivételesen most nem lesz elég csupán a vonzás törvénye.

Rendelkezzünk az álláshoz szükséges készségekkel

Amikor új állást keresünk, az egyik legfontosabb tényező a hozzáállásunk. Nem biztos, hogy elegendő egy jó önéletrajz, megfelelő pszichológiai készségekkel is rendelkeznünk kell ahhoz, hogy sínre tegyük a jövőnket. Reális célokat kell kitűzni magunk elé, tehát fontos, hogy rendelkezzünk a pozícióhoz szükséges készségekkel, tudással és tapasztalattal. Gondoljuk át, hogy a szellemi vagy inkább a fizikai teendők vonzóak a számunkra, illetve mi az, amivel szívesebben töltjük az időnket.

Érdemes olyan oldalakon böngészni, ahol sok hirdetés van fent, így a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb rábukkanhatunk arra, amit keresünk. A WHC állásai számtalan lehetőséggel kecsegtetnek és a bőséges kínálatnak köszönhetően bárki megtalálhatja a hozzá leginkább illő munkát. 

A lényeg az őszinte, nyílt játszma

Nagy előny a versenytársakkal szemben, ha őszintén és nyíltan játszuk. Legyünk kellően tudatosak és legyünk tisztában az értékeinkkel. Mérjük fel, melyek azok a feladatok, amelyeket képesek vagyunk elvégezni, illetve vegyük azt is figyelembe, mi az, amivel szívesen foglalkoznánk. Tárjuk fel a munkaadónak azt, hogy mit nyer azzal, ha bennünket választ és mit veszít azzal, ha nem. Van-e az adott pozícióban karrierlehetőség? 

Már az álláskeresés is lehet egyfajta munka. Az önéletrajzunkból, kapcsolatfelvételünkből a HR szakértők számos következtetést le tudnak vonni, ezért érdemes nyitottnak, kezdeményezőnek lenni ezen a téren, hogy láttatni tudjuk az ambícióinkat. Tartsuk fenn a pozitív kisugárzás látszatát, így jó eséllyel bekerülhetünk egy személyes interjúra. Abban az esetben, ha a személyes interjú nem jár sikerrel, kérjünk visszajelzést, hogy mi az, amiben fejlődni tudunk. 

Tartsunk a tűzbe több vasat

Pályázzunk meg egyszerre több állást, így nem kell az időnket a folyamatos várakozással vesztegetni. Míg az egyik helyről elutasító válasz érkezik, egy másikra akkor is van esély bekerülni. A tényleges munkába állásig tartsunk több vasat a tűzben, így nagyobb esély lesz a sikerre. Ráadásul az egymást követő interjúk miatt rendkívül nagy tapasztalatra is szert tehetünk, ami által fejlődhetünk. 

Fontos tényező a fentieken túl a megfelelő önbizalom kérdése. Ha mi nem hiszünk magunkban, mégis ki fog? Tartsuk hát szem előtt az értékeinket, az eddigi tapasztalatunkat, szaktudásunkat és emelt fővel jelenjünk meg az interjúkon. Figyeljünk a testtartásunkra, mindig egyenes háttal üljünk az interjúztatóval szemben, hogy ebből is lássa, egyenes emberek vagyunk. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.