Miért jó a szakállbeültetés?

doszerk - 2022. szeptember 22. 11:11

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

A nők fejében él egy olyan hit, miszerint a szakállas férfiak intelligensebbnek tűnnek, illetve erőt és biztonságot sugároz ez a fajta megjelenés.Te sem szereted a mindennapos borotválkozást? Gyors számítást végezve ez egy élet során körülbelül 140 napnyi elfoglaltságot jelent. Ezzel szemben egy szakáll ápolása ennek körülbelül a fele alatt is megvan.

Kinek lehet szüksége a szakállbeültetésre?

A hajvonalhoz hasonlóan a szakáll által borított területek sem feltétlenül szimmetrikusak és egyenletesek. Ebből kifolyólag a férfiak közel felének okoz valamilyen fajta problémát, hogy nem egyenletesen sűrű a szakálla, és nem olyan képet lát viszont a tükörben, amilyet ő esztétikusnak tart.

Teljesen normális, hogy nem egy teljesen összefüggő területről van szó, hanem néha foltok tarkítják. De ezen ma már könnyen segíthetnek az Art 'N Hair szakemberei. Így nemcsak annyi szőr lesz az arcodon, amennyi természetes módon kinőtt, hanem a szakállbeültető műtét segítségével pótolhatják és sűríthetik az arcszőrzetet.

Hogyan zajlik ez az eljárás?

Mindenképpen fontos lépés, hogy először is konzultálj egy szakemberrel az arcszőrzet állapotát illetően. Ezt követően tudják összeállítani számodra azt a személyre szabott kezelési tervet, melynek segítségével végrehajtható a részleges pótlás vagy akár egy teljes szakállbeültetés. Felmérik az igényeidet, milyen szakállvonalat szeretnél, illetve egészségügyi állapotodról is képet kapsz, hiszen meg kell határozni, hogy mi okozhatja a gyengébb arcszőrzetet.

Az eljárás egyébként sokban hasonlít a hajbeültetéshez. A donorterület borotválását követően kiszedik a graftokat, melyek átültetésre kerülnek. Ezeket a beültetés előtt kiválogatják, hogy kizárólag olyanok kerüljenek az arc területére, amik természetes hatást fognak kelteni. Ezt követően ki pótolják kevésbé sűrű területeket és megépítik az előre egyeztetett szakállvonalat.

Mi várható a műtétet követően?

Néhány napig megfigyelhetsz az arcodon apró hegeket és duzzanatokat, de ezek rövid időn belül elmúlnak. Ne ijedj meg, ha azt tapasztalod, hogy a beültetett szálak egy része kihullik, ez normális, hiszen az átültetés egyfajta sokkhatást jelent. Pánikra azonban semmi ok, hiszen ez a természetes folyamat része, kis idő múlva biztos lehetsz abban, hogy kinőnek.

Mikor a beültetett szőrszálak megszokták az új helyüket, hasonlóan fognak viselkedni, mint a többi arcszőrzet. Megfigyelheted a későbbiekben, hogy gyorsabban fognak nőni ezek a beültetett szálak, így előfordulhat, hogy többször is igazítani és vágni kell, mint a természetesen kinőtt szakállrészeket. Az ápolást illetően viszont nincs eltérés, így nyugodtan borotválhatod és ugyanúgy kezelheted, mint a természetes arcszőrzetet.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.