A továbbjutásért küzd a DFVE a BL-ben

spigott - 2022. november 18. 14:00

Két és fél nap alatt négy találkozó vár a DFVE felnőtt női vízilabda csapatára a Bajnokok Ligája franciaországi selejtezőcsoportjában.

Kép: DO-archív

Újabb kupamérkőzések várnak a DFVE felnőtt női vízilabda csapatára, ám ezúttal nem itthon, hanem a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában ugranak medencébe Mihók Attila tanítványai négy alkalommal is, mától egészen vasárnapig. Együttesünk nem kapott könnyű ellenfeleket a BL első selejtezőcsoportjában, ugyanis a tavalyi LEN Kupát éppen a mieink ellen elhódító görög Ethnikosz Pireusz, az olasz SIS Roma, a német Spandau Berlin, valamint a francia Mulhouse csapatai ellen kell megméretnie magát Horváth Brigittáéknak.

A selejtezőből az első három együttes jut tovább a Bajnokok Ligája következő fordulójába, míg a csoportok utolsó két helyezettje az Euro Kupában szerepel tovább, s a mieink célja természetesen az, hogy megszerezzék az első három hely valamelyikét. A Mihók-csapat a házigazda Mulhouse ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket ma este fél kilenctől, szombaton viszont két összecsapás is vár vízilabdázóinkra, akik fél tizenkettőtől a Pireusz, este fél héttől a Róma ellen ugranak medencébe, míg vasárnap délelőtt fél tíztől a Berlin ellen zárják a BL selejtezőjét.

Kőkemény sorozat vár tehát együttesünkre, mely ennek ellenére is bizakodva vág neki a sorozatnak, árulta el Garda Krisztina, a DFVE női vízilabdázónak csapatkapitánya.

– Még a sorsolással azt gondolom, hogy nincs is probléma, de ez a meccsbeosztás megint egy kicsit keményre sikeredett, hogy huszonnégy órán belül három meccset is kell játszanunk. Két olyan csapat van, akit képesek vagyunk magabiztosan legyőzni, a Róma elég jó csapat, sok olasz válogatottjuk van, de bízom abban, hogy egy meccsen bármire képesek lehetünk. A görögök talán gyengültek a tavalyi évhez képest, három olyan kulcsjátékosuk is eligazolt, akik nagy szerepet játszottak a LEN Kupa megnyerésében, szóval én abszolút bizakodó vagyok, hogy egy gyors, ritmusos játékot tudunk játszani, amivel az ellenfeleknek kell majd felvenni a versenyt.

A rovat további hírei: Sport

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.