Felemás folytatás az Andersen Ligában

spigott - 2023. január 9. 7:30

A listavezető DAB-ASP szoros meccsen szenvedett vereséget a bajnoktól, a Worm Angels viszont két góllal nyerni tudott a jégkorongozók Andersen Ligájának újabb fordulójában.

Kép forrása: DAB-ASP-archív

A DAB-ASP és a Worm Angels jégkorong csapata is hazai környezetben folytatta az Andersen Liga (volt OB II) küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén. A sorozatban listavezető DAB a bajnoki címvédő MAC Ikonok gárdáját látta vendégül szombaton délután négy órától, s ugyan a meccs első gólját a tavaly még dunaújvárosi színekben játszó Németh Árpád révén a vendégek szerezték, Ráduly előbb egalizált, majd Tamás duplázott, így az első szünetre már az Acélbikák második csapata vonulhatott minimális fórral a szünetre.

A térfélcsere után fővárosiaktól is volt egy duplázó Korbuly személyében, de a 19 éves orosz Bogacsev 40. percben szerzett góljával ismét előnybe került a DAB-ASP. Mely a záró felvonásban könnyen eldönthette volna a meccset, ám ziccereit kihagyta, míg a túloldalon Dózsa nem hibázott sőt, az 59. percben Szlépka kettős emberelőnyből bevette a hazai kaput, így a bajnok végül 5-4-es győzelemmel vitte el a három pontot Dunaújvárosból, amivel kettő pontra megközelítette a DAB gárdáját a bajnoki tabellán.

Kép: Utánpótlás Sportfotó (archív felvétel)

A tabellán hetedik Worm Angels a mögötte álló Lehel HC U21 ellen húzott szerelést vasárnap este hét órától. A kiegyenlített játékot hozó első harmad 17. percében a mieink szereztek vezetést Hamvai találatával, de a jászberényiek még a szünet előtt egalizálni tudtak (1-1). A rengeteg kiállítást hozó második felvonásban Lencsés révén újra a Worm Angels került előnybe a 26. percben, de erre is volt válasza a vendégeknek, akik 38. percben ismét fórból vették be a dunaújvárosi kaput, így a záró felvonásra maradt a döntés (2-2). Az újabb térfélcserét követően Borbás megint a hazaiakat juttatta vezetéshez a 48. percben, s bár az ellenfél nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, Hamvai üres kapura lőtt találatának is köszönhetően a Worm Angels örülhetett a 4-2-es győzelemnek, amivel ugyan maradt a tabella hetedik helyén, ám hátránya mindössze hat pont az éllovas DAB-ASP-hez képest.

Eredmények, gólszerzőink

DAB-ASP - MAC Ikonok 4-5 (3-2, 1-1, 0-2)
Gólszerzőink: Tamás T. 2, Ráduly, Bogacsev

Worm Angels - Lehel HC U21 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzőink: Hamvai 2, Lencsés, Borbás

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.