Dunaújváros Hetilap

Érdekel a közoktatás helyzete? Akkor neked szól a MONDD!

Öcaline - 2023. február 7. 17:05

Folytatja az oktatás kérdéseire fókuszáló programsorozatát a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a dunaújvárosi és környékbeli közoktatási intézmények képviselőit, pedagógusokat és de pláne szülőket is nagyon várnak a csütörtöki beszélgetésre!

Amint arról már beszámoltunk, januárban kezdte el a közösség a Mindenki az oktatásért, a nevelésért, a diákokért Dunaújvárosban és környékén! (MONDD!) című beszélgetés-sorozatát; a nyitó eseményen az óvodai nevelés kérdéseivel foglalkoztak, legközelebb a közoktatás szereplőit – a pedagógusok mellett szülőket is! – várnak a Városháza "A" épületének földszinti dísztermébe február 9-én, csütörtökön délután.
A DO-hoz eljuttatott program szerint a vendégeket Fábián István és Szendrei Zoltán köszönti a 16.30-kor kezdődő esemény elején, a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoportot Horváth Éva mutatja be, míg a MONDD! dialógus céljairól Szendrei Zoltán tart rövid előadást.
A szűkebb értelemben vett szakmai program keretében az új teljesítményértékelési rendszer tervezetéről szintén Szendrei Zoltán beszél majd, a Hogy állunk a kifizetetlen túlórák és helyettesítések ügyében? fogós kérdésére Fábián István válaszol a MONDD keretében. A tanácskozás beszélgetéssel ér véget – Szendrei Zoltán moderálása mellett többek között az összefogás, közös fellépés és együttműködés lehetőségeiről, az oktatásügy valós helyzetével foglalkozó tartalmak eljuttatásáról, illetve a szolidaritás kérdéseiről esik majd szó. Természetesen foglalkoznak a jobbító szándékú helyi tervekkel, illetve az oktatási válság elleni tiltakozások helyi és országos folytatásával is.
A program ismertetése mellett Horváth Éva kérdésemre hangsúlyozta: a csütörtöki eseményről ezúttal is összegzés készül, amelyet eljuttatnak minden iskolába. A felvetések alapján a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport tervet készít egyfelől a teendőkről, másrészt a felmerülő problémák lehetséges megoldásáról.

A program természetesen nyitott: minden érintettet és érdeklődőt várnak!

(A fotó illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

A nyári ülésszünet előtti közgyűlés komolyabb vita nélkül zajlott le

A nyári ülésszünet előtti közgyűlés komolyabb vita nélkül zajlott le

2024. júl. 18.

A nyár kellős közepén is vannak fontos ügyek, ugyanúgy kell döntéseket hozni, ilyenkor is dolgozik városunk közgyűlése. Csütörtökön délelőtt tartották a testület rendes havi közgyűlését, ahol a képviselők 40 napirendi pontot tárgyaltak meg. 

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

2024. júl. 16.

Évek óta hallani arról, városvezetésünk azon dolgozik, hogy a Pentelén található szovjet katonai emlékművet áthelyezzék a kúria elől. Orosz Csaba a terület önkormányzati képviselője időről-időre beszámolt már a tárgyalások eredményeiről, és azt ígérte, hamarosan döntés születhet. Megszületett. Költözhet az emlékmű.

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

2024. júl. 16.

Bár egy hónappal ezelőtt voltak az önkormányzati választások és már sokan kielemezték az eredményeket, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester a jövőbeli uniós lehetőségeinkről tartott tájékoztatóján kitért a választás értékelésére is. 

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

2024. júl. 13.

Vannak helyek, ahol egészen jó a helyzet és bizony vannak olyan zöldterületek, ahol nagyon sok a bestia. A szúnyogokról van szó. A hét elején megint ment a szúnyogirtó autó, és közel ezer hektáron fújta ki a permetet. De a légi irtás engedélyeztetése egyelőre még várat magára.

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

2024. júl. 08.

Idén is csatlakozott városunk a Műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek. 

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

Minden nap Dunaújvárosért, a dunaújvárosiakért

2024. júl. 04.

A köztisztviselők napja alkalmából köszöntötte a közigazgatásban dolgozókat Barta Endre alpolgármester a Városházán múlt pénteken. Az ünnepi eseményen átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat is.